Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Başkanınız olmaktan gurur duyuyorum. Cenabı Allah bana bunu verdiği için Allah'a hamdolsun. Türkiye 1 Kasım'dan da zaferle çıktı" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli, genel seçim sonrası Başkan Melih Gökçek'i, Belediye binasına gelişinde coşkulu bir törenle karşıladı. Belediye binası önünü dolduran binlerce personelin sloganları, ellerde dalgalanan Türk Bayrakları, konfetiler, meşaleler ve havai fişeklerle karşılanan Başkan Gökçek, platformdan yaptığı konuşmada "Bu zafer hepimizin" diyerek, personele kırmızı ve beyaz karanfiller dağıttı.

"TÜRKİYE 1 KASIM'DAN DA ZAFERLE ÇIKTI".

İlçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, genel müdürleri, bürokratlar ve personelinin ellerindeki Türk Bayrakları eşliğindeki karşılamaya eşi Nevin Gökçek ile birlikte gelen ve oluşturulan platform üzerinden personele seslenen Başkan Gökçek, "Başkanınız olmaktan gurur duyuyorum. Cenabı Allah bana bunu verdiği için Allah'a hamdolsun. Türkiye 1 Kasım'dan da zaferle çıktı" dedi.

Konuşması sık sık "Ankara seninle gurur duyuyor", "Büyük başkan" gibi tezahüratlarla kesilen Gökçek, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz, Fen İşleri'yle gurur duyuyorum, ANFA'yla, ASKİ'yle, BELKA'yla gurur duyuyorum. Bütün daire başkanlıklarımla, genel müdürlüklerimle gurur duyuyorum. Siz bizim gururumuzsunuz" diye konuştu.

"GÖNÜLDEN HİZMET EDENLER GÜÇ VERDİLER"

"Melih Gökçek tek başına hiçbir şey değildir" diyen Gökçek, "Buradaki bütün kadrolarımla, bütün arkadaşlarımla bugüne kadar Ankara'ya hizmet ettiysek ancak başarılı olduk. Hiçbirinizin hakkını ödeyemeyiz. Bugün 1 Kasım'da, Ankara'da AK Parti'nin başarısı varsa bunun en büyük hissesi Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına aittir" şeklinde konuştu.

"Sokakta siz vardınız, çalışırken siz vardınız, mitinglerde Allah razı olsun kimseye baskı yapmadık, gönülden gelenler katıldılar, güç verdiler. Oralarda siz vardınız. Allah hepinizden razı olsun" sözleriyle konuşmasını sürdüren Gökçek, "Dik dur eğilme" sloganlarına da "Bugüne kadar hiç eğilmedik, bundan sonra da Allah'ın haricinde hiç eğilmeyiz inşallah" sözleriyle karşılık verdi.

"ANKARA'YI ÇOK DAHA İLERİ GÖTÜRECEĞİZ"

Genel seçimler sonrası görevlerinin daha büyük olduğunu, daha çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Gökçek, "Daha çok birbirimize sarılmamız lazım. Biz bunu Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları olarak mutlaka ve mutlaka yapacağız. ASKİ'siyle, EGO'suyla, Büyükşehirle, şirketleriyle bir deviz biz. 30 bin kişilik bu dev Büyükşehir Belediyesi, Ankara'yı inşallah 3 sene içerisinde çok daha ileri götürecek. Tabi sizin sayesinde" diye konuştu.

Konuşmasını, "İnşallah Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu sayesinde hükümetimizin sayesinde Ankara'mız daha büyük imkanlara sahip olacak ve Büyükşehir Belediyesi yönetiminde Ankara çok daha ileriye gidecek inşallah" ifadeleriyle sürdüren Gökçek, "Değerli kardeşlerim buraya kadar geldiğiniz için, böyle bir sürpriz yaptığınız için teşekkür ediyorum. Böylesine coşkulu bir gün yaşattınız. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte Ankara'ya hizmet etmeye devam edeceğiz diyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

BALA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM GÜRBÜZ'E DUA

Konuşmasının sonunda geçirdiği trafik kazası sonucu yoğun bakımda tedavi gören Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz için de dua isteyen Gökçek, "Son birkaç gündür gözünü açmaya başladı. Çok duaya ihtiyacı var. Rabbim inşallah ona şifa versin. Geçmiş olsun diyorum, bol bol dua edin" dedi.

KARANFİLLER DAĞITTI

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Gökçek'e özel işlemeli bir tablo, eşi Nevin Gökçek'e de çiçek takdim ederken, Melih Gökçek de eşi Nevin Gökçek ile birlikte personele kırmızı ve beyaz karanfiller dağıttı. Gökçek ve eşi Nevin Gökçek daha sonra belediye çalışanlarıyla selfie çektirdi.