Polis araçlar art arda Vatan caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü binasında çıkmaya başladı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerin ilk adresi Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasına oldu. Bu sınrada gazetenin önünde gruplar toplandı. Polis burada toplanan grupların protestoları arasında binaya girdi.. Polisle bekleyen arasında kısa süre itişmeler yaşandı. Protestonun ardından polisler gazete binasına girdi. Kısa süre sonra polisler gazete binasından çıktı. Polislerin evrak eksikliği nedeniyle çıktığı öğrenildi. 

EKREM DUMANLI'DAN "14 ARALIK OPERASYONU" AÇIKLAMASI...

ZAMAN Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, 14 Aralık Operasyonu'na ilişkin Zaman Gazetesi'nde basın açıklaması yaptı. "Özgür Basın susturalamaz" şeklinde sloganlar eşliğinde açıklamasına başlayan Dumanlı, Cuma Günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gittiğini anlatarak, avukatlarının Başsavcı Hadi Salihoğluyla görüştüğünü belirtti. "Başsavcı Hadisalihoğlu'nun avukatlarına "Böyle bir şey yok" dediğini ve yazılı belge verdiğini aktaran Dumanlı, "Ya Başsavcı yalan söylüyor ya da Başsavcı'nın haberi olmadan bir takım işler oluyor. Biz hakkımızda soruşturma olduğunu duyunca tweet attık, fotoğraf paylaştık, "Biz buradayız, buyrun gelin" dedik diye konuştu.

"DÜĞÜNE GİDER GİBİ HAZIRLANDIK"

Emniyet mensuplarının gazeteye gelmesi üzerine "Düğüne gider gibi hazırlandık" diyen Dumanlı, "Gözaltına alınacak kişi burada bekliyor. Lütfen gelin emaneti alın. Burada sizi bekliyorum" dedi.

"ÇOK AYIP DİYORUM"

Bazı televizyonların operasyonu "Paralel" alt yazısıyla vermesini eleştiren Dumanlı, "Çok ayıp diyorum. Paralel yapı olduğuna dair karar mı var? Haberciyseniz haber yapın. 20 yıldır gazetecilik yaptım. 10 yıldır Zaman Gazetesinde çalıştım. bu zamana kadar herkesle görüştüm. Röportajlar yaptım" dedi.

"PARALELE BASKIN, DARBE DİYE BİR ŞEY YOK"

Basın mensuplarına seslenen Dumanlı, "Korkmayın korkmanın sonu yok. Televizyonlarda sabah telaşına geldi diye düşünüyorum. "Paralele baskın", "darbe" diye bir şey yok. Basın özgürlğüne resmen darbe yapılmaktadır. Hukuksuzdur" ifadelerini kullandı.

"GELİN, ÇAYIMIZI İÇİN SONRA NEREYE GİDECEKSEK GİDELİM"

Emniyet yetkililerine seslenen Dumanlı, "Hakkımda gözaltı kararı çıkartmışsınız. Gelin, çayımızı için sonra nereye gideceksek gidelim. Allah hakkın yanındadır. Zalimin yanında değildir. Bugünlerde geçer. Demokrasiye sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ ERGÜDER GÖZALTINA ALINDI 

14 Aralık Operasyonu kapsamında polis ekipleri sabah saatlerinde Beylikdüzü Yakuplu'da bululnan Marmara Evleri 3'e geldi. Ekipler sitenin güvenlik görevlileriyle birlikte 'A1' Blok'a girdi. Burada yaşayan İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ergüder polis arabasına bindiği sırada, bir kadının kendisine el salladı. 

'HERKES HAKKINI HELAL ETSİN'

"14 aralık operasyonu" kapsamında düzenlenen operasyonu değerlendiren Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, “Herkes hakkını helal etsin" diye konuştu.

Samanyolu televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın televizyon binasından çıktığı sırada canlı yayın yaptı. Karaca, Emniyet Müdürlüğü'ne giderken yaptığı açıklamada, haklarındaki iddiaların ne olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını belirtirken, “Öncelikle herkes hakkını helal etsin. Birkaç gündür de mahallemize, komşularımıza verdiğimiz zarar için özür dileriz. Böyle bir Pazar günü istirahat edecekleri bir günde biz onları rahatsız ediyoruz. Ama ne yaparız Türkiye burası. Herkes buna katlanıyor" dedi. Karaca, her zaman söyledikleri gibi alınlarının dik olduğunu hiçbir endişeleri olmadığını ifade ederken, “Hak ve halk bizimle beraber olduktan sonra gerisi hikaye. Dualarınızı eksik etmeyin. İnşallah görüşürüz. En yakın sürede görüşmek üzere Allah'a emanet olun" dedi.

"BU BEDELSE MİLLETİMİZE FEDA OLSUN"

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, grubun kurulduğu günden itibaren insanı merkeze koyan insan odaklı, faydalı ve mazlum ve mağdurun demokrasinin yanında yer aldığını ifade ederken, “Biliyorsunuz demokrasilerde bazen bedel ödenir. Bu bedelse milletimize feda olsun ne olacak. STV yayın grubu yayını ve yaptığı projelerle her zaman milletin takdirini kazanmış bir yayın kuruluşudur. Bu kuruluşta bulunmaktan her zaman gurur duydum. 15 yılı aşkın bir zamandır kardeşçe gönül gönüle vererek buradayız. Bundan böyle de çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

"14 ARALIK OPERASYONU" NDA BİR KADIN DA GÖZALTINDA

"14 Aralık Operasyonu" kapsamında başlatılan gözaltılar sürüyor. Terörle Mücadale Şubesi polislerinin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında bir kadın da gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadının adının Elif Yılmaz olduğu öğrenildi.

KADIN ŞÜPHELİYE KADIN POLİS EŞLİK ETTİ

Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Elif Yılmaz'a 1'i kadın 7 polisin eşlik ettiği görüldü. Yılmaz hastane çıkışı kendine yönelen soruyu yanıtsız bıraktı.

ESKİŞEHİR'DE 'PARALEL OPERASYONU': STV'NİN YÖNETMEN VE YAPIMCISI GÖZALTINDA

ARALARINDA İstanbul'un da bulunduğu bazı illerde başlatılan 'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında Eskişehir'de Samanyolu TV'nin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç'u gözaltına alındı.

Jandarma ve polis ekipleri bugün saat 06.00 sıralarında merkez Tepebaşı İlçesi'nde 'Sungurlar' ve 'Tek Türkiye' dizilerinin yapımcısı Salih Asan'in evine geldi. Görevliler, Asan'ı gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 

Aynı saatlerde yine Samanyolu TV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizisinin yönetmeni Engin Koç, merkez Odunpazarı İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Koıç ve Asan'ın sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra İstanbul'a götürülecekleri ifade edildi.

EMNİYETE ÇIKAN BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

"14 aralık operasyonu" nu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki bazı yollar araç trafiğine kapatıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin bulunduğu yan yollar ve Akşemsettin Caddesi kısmen trafiğe kapatıldı. Polis araçları yolun ortasına çekildi. Gelen araçlar kontrol noktalarından geri dönmek zorunda kalıyor. Çok sayıda poliste emniyet çevresinde bekliyor. Çevik kuvvet ekipleri şerit çekerek operasyonu protesto için emniyet önünde bekleyenlerin geçişine izin vermiyor.