Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da kitabevi açacak.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya ve Muğla'daki çalışmalarla vakfın ülkedeki kitabevi sayısının 26'ya çıkarıldığını belirtti.

İnsanların daha çok okumasını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Bilgin, bu kapsamda KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da da kitabevi açacaklarını bildirdi.

"Kitabevimizde dini yayın, roman, fantastik ayrımı yapmadan yüzlerce yayınevine ait binlerce kitap bulunuyor" ifadesini kullanan Bilgin, Sarah Jio'dan Elif Şafak'a, Khaled Hosseini'den Turgut Özakman ve Canan Tan'a kadar hemen hemen her yazarın kitabını okuyucusuyla buluşturduklarını kaydetti.

Bilgin, bu yıl 15 bin çeşit eserin okuyucuya sunulacağını belirtti.

KAZANÇ KART VE ELEKTRONİK MAĞAZA HİZMETİ

Yayınevlerinin daha bilinir hale gelmesi için 3 aşamalı proje hazırladıklarını ifade eden Bilgin, "kitap kafe" projesine Ankara'da başladıklarını, bunun yanı sıra Kazanç Kart ve elektronik mağaza uygulamasını hayata geçireceklerini bildirdi.

Kültür hayatını zenginleştirmek, kamuoyunu aydınlatmak amacıyla dini, milli ve sosyal içerikli yayınlar neşrettiklerini, çeşitli konularda panel ile konferanslar düzenlediklerini belirten Bilgin, şunları kaydetti:

"Dini, milli, edebi, kültürel ve güncel eserlerin bir kütüphane ortamında rahatlıkla incelenebileceği ya da uygun indirimlerle satın alınabileceği ortamda okuyucuları kitapla buluşturuyoruz. TDV, binlerce basılı, yüzlerce sesli, görüntülü yayın çeşidi, çocuklar için özel bölümleri, okuyucuların kitapları incelemesi için 'kitap kafe' konseptiyle hizmet sunmaktadır."