Türkiye Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda; Kıbrıs’ta sürdürülen çözüm çabalarına destek vurgulandı.

Kamu-Sen’den verilen bilgiye göre, Türkiye Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş (tüm belediye ve genel hizmet işçileri) sendikasının Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Bafra bölgesinde bulunan Kaya Artemis Otel’de bugün yapıldı.

Hak-İş Konfederasyonu üyesi Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimini konu alan sinevizyon gösterisi ile başladı.

Toplantının açılışında Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kamu Sen Genel Başkanı Metin Atan, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu birer konuşma yaptı.

Hizmet-İş’e bağlı 120 temsilcinin katıldığı toplantının seremoni bölümünde konuşan Hak-İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan, Kıbrıs’ta sürdürülen çözüm çabalarına işaret ederek, Kıbrıslı Türklerin temel hak ve özgürlüklerini içeren bir çözüme destek vereceklerini vurguladı.

BM ve AB’nin gözü önünde Kıbrıslı Türkleri dünyadan izole etmeye yönelik ambargoları kınadıklarını belirten Arslan, bu nedenle Kıbrıslı Türklerin eşit ortak olarak haklarını tescil edecek, güvenliklerini garanti altına alacak bir çözüm istediklerini kaydetti.

Hak-İş ve Hizmet –İş’in bölge başkanları ve il temsilcilerinin toplantı için KKTC’yi seçmeleri nedeniyle teşekkürlerini sunan Kamu-Sen Başkanı Metin Atan da, sendika olarak iç barışa verdikleri önem yanında Kıbrıs’ta sürdürülen çözüm çabalarına da yardımcı olma gayretinde olduklarını söyledi.

Atan, Kamu-Sen olarak iki toplumlu iki bölgeli Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini içerecek bir çözüm beklentisini sürdürdüklerini belirtti.

Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ve İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Türel Öksüzoğlu da konuşmalarında bölge başkanları ve il temsilcileri selamladı.

Toplantının açılış bölümünün tamamlanmasının ardından Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.