Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, yayınevleri ve yazarları okurlarla bir araya getiriyor.

Her yıl Ramazan ayında gerçekleşen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl da Kocatepe Camii avlusunda misafirlerini ağırlıyor. Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul Beyazıt Meydanı'nın ardından Ankara Kocatepe Camii avlusunda düzenlediği Türkiye 34. Kitap ve Kültür Günleri Fuarı'nda yazar-yayıncı-okur buluşmaları için Ramazan'la bütünleşen tarihi mekanları değerlendirmeye devam ediyor. Düzenlenen bu fuarlarla toplumu kitapla buluşturmanın yanı sıra cami avlularını ve tarihi alanları kültür merkezi haline dönüştürerek medeniyet algısının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Kocatepe'deki Türkiye 34. Kitap Kültür Fuarı'nın açılışı 26 Haziran Cuma günü yapılacak. 11.00-24.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nda Ankara'da 51 stantta 70 yayınevi, İstanbul'da 180 stantta 205 yayınevinin kitapları sergilenecek. Her yıl olduğu gibi yayınevleri, yüzde 50'ye varan indirimli satışlarla bu yıl da kitap dostlarını sevindirecek.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ilk defa 1983 yılında "Dini Yayınlar Kitap Fuarı" olarak başlayan organizasyonun adı 1996 yılından itibaren toplumun bütün kesimine hitap etmek maksadıyla "Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" olarak değiştirildi. Her yıl artan büyük bir ilgi neticesinde binlerce okur, Ramazan boyunca her gün saat 11.00'den gece 24.00'e kadar ziyaret ettikleri stantlara akın ediyor.