Türkiye Komünist Partisi’nden bir heyet Birleşik Kıbrıs Partisi’ni ziyaret etti.

BKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşme öncesinde, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan ve Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Erhan Nalçacı basına açıklamalarda bulundu.

BKP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Birleşik Kıbrıs Partisi’nin halkların kardeşliğine inanan sol bir Parti olarak Türkiye halklarını kardeş halklar olarak gördüğünü, barış, özgürlük, demokrasi mücadelesi veren tüm örgütlerde uluslararası dayanışma ve işbirliği içinde olduklarını söyledi.

İzcan, “Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylar ne Ortadoğu ne de Kıbrıs’ta yaşananlardan farklı değildir. Ne yazık ki Türkiye bir iç savaşa sürüklenmiştir. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanlık sistemi adı altında diktatörlük rejimi kurmaya çalışmakta, Türkiye halklarını bir birine düşürüp, ülkede bir iç savaşı derinleştirmektedir. Bu gün Türkiye’de yaşananlar ve Orta Doğu’da yaşanalar birbirinden farklı değildir” iddiasında bulundu.

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin barış, özgürlük ve demokrasiye inanan, Kıbrıs’ta Birleşik Federal Kıbrıs’ı hedefleyen bir parti olduğunu ve kendi ile paralel görüşleri paylaşan tüm siyasi partilerle dayanışma ve işbirliği içinde olduklarını belirten İzcan, “Türkiye Komünist Partisi ile de dayanışma ve işbirliğimizi artırarak ilişkilerimizi geliştirmek niyetindeyiz. Sn. Erhan Nalçacı ve heyetine ziyaretlerinden dolayı tekrardan teşekkür ederiz” dedi.