Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, 2015-2016 Öğretim Yılı’nda Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinde öğrenim görecek adayların kayıtlarının, 3-7 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

Öztürkler yazılı açıklamasında, TC YÖK Başkanlığı’nın her yıl eylül ayında yapılan üniversite kayıt tarihlerini değiştirerek, kayıt için 3-7 Ağustos tarihini açıkladığını bildirdi.

Öztürkler, Ekim ayında başlayan ek yerleştirme başvurularının da 17-21 Ağustos tarihlerine alındığını ve ek yerleştirme ile yerleşen öğrencilerin kayıt tarihlerinin ise 31 Ağustos-4 Eylül  tarihleri olarak belirlendiğini ifade etti.

2015-2016 Öğretim Yılı’nda TC yüksek öğretim kurumlarına yerleşme alacak öğrencilerin sonuçlar çıktığı zaman KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’ne giderek, kayıt işlemleri ile ilgili olarak evrak almaları ve dosya açma işlemi yapmaları gerektiği kaydedildi.

TC üniversitelerinde öğrenim görme hakkı kazanan öğrencilerin yurt müracaatlarının her yıl olduğu gibi bu yıl için de Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’ne yapılacağı belirtildi.

Öztürkler, 2015 sonuçlarına göre tercih yapıp yerleşme alan öğrencilerden yurt talebi olan adayların sonuçları öğrenir öğrenmez ivedilikle müracaatlarını yapması gerektiğini vurguladı.