Dünyanın birçok ülkesinde uluslararası öğrenci çalışması yapan kurum ve şahıslar İstanbul'da bir araya geliyor.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile dünyanın birçok ülkesinde uluslararası öğrenci çalışması yapan kurum ve şahısların konuk ve konuşmacı olarak katılacağı Uluslararası Öğrenci Sempozyumu açılışının 23 Ekim 2015'te gerçekleştirileceği bildirildi. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek olan ve uluslararası öğrencilerin yaşadığı sorunların ele alınacağı sempozyum üç gün devam edecek.

TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİLECEK

23 Ekim tarihinde düzenlenecek sempozyumun amacının dünyadaki uluslararası öğrenci hareketliliğinin takip edilerek uluslararası eğilimler ışığında Türkiye'nin cazibe merkezi haline getirilmesi olduğu öğrenildi. Düzenlenecek sempozyumun dünyanın farklı kıtalar ile değişik coğrafyalarında uluslararası öğrencilere yönelik çalışma yapan sivil toplum kuruluşları, öğrenci organizasyonları, üniversiteler, akademik kurullar ve ilgili yetkin kişilerle tecrübe paylaşımı imkanı sağlayacağı düşünülüyor.

561 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ankara'nın 5. üniversitesi olarak 2010 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Yüzde 100 İngilizce eğitim veren üniversite bünyesinde 33 lisans, 80'i aşkın yüksek lisans programı ve 8 bin 700 öğrenci mevcuttur. Üniversite bünyesinde 561 uluslararası öğrenci bulunmaktadır. Üniversitenin dünyadaki birçok üniversite ile ikili akademik çalışmaları, Erasmus ve Mevlana Değişim Programı anlaşmaları mevcuttur.

36 ŞEHİRDE 42 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ

UDEF Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ise Türkiye" de okuyan uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmak, onları tanımak birbirleriyle kaynaştırmak ve eğitim öğretim süreleri boyunca maddi ve manevi ihtiyaçlarının çözümüne ortak olmak ve ülkemizde edindikleri tecrübe ve birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilmelerini sağlamak amacıyla 36 şehirde kurulmuş 42 uluslararası öğrenci derneğinin çatı kuruluşudur.