TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'de dün dersi verilmeli. Sağlıkta dün nasıldı? Eğitimde, ulaşımda, toplu konutta, çevrede dün nasıldı? Bunları unutmamak lazım. Geçen dönemde sağlıkta değişim ve dönüşüm gerçekleştirildi" dedi.

Bir dizi temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere dün Sivas'a gelen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, temeli 2011 yılında atılan 700 yataklı Yeni Numune Hastanesinin açılış törenine katıldı. Tören öncesi hastaneye tedavi olmak için gelen vatandaşlar ve açılışa gelen vatandaşlar polis noktasında aramalardan geçirildi. Hastane konferans salonunda gerçekleşen açılış programına Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer il protokolü üyeleri, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Türkiye'de sağlıkta dönüşüm yaşandığını belirterek, "Bazıları niçin eski Türkiye'ye hayran olur, onu isterler akıl alır gibi değil. Sağlıkta eski Türkiye'yi isteyenler var" diye konuştu.

Yılmaz, geçmişte sabah dörtte hastanelere gidildiğini, her doktorun belli bir hastaya bakma sayısı olduğunu ifade ederek," İnsanın hastası vefat edince eğer masraflarını ödemezseniz cenazesini size teslim etmezlerdi. Biz bu durumdan geldik. Hastamızı yatırdığımız zaman daha yatırmadan önce ben boş senedin altına imza attığımı bilirim. Eğer boş senedin altına imza atmazsanız hastanızı içeri almazlardı. Eski Türkiye işte bu" şeklinde konuştu.

"BU TÜRKİYE'DE "DÜN" DERSİ VERİLMELİ"

TBMM Başkanı Yıllmaz, "Bu Türkiye'de bir dün dersi verilmeli. Sağlıkta dün nasıldı? Eğitimde, ulaşımda, toplu konutta, çevrede dün nasıldı? Bunları unutmamak lazım. Geçen dönemde sağlıkta değişim ve dönüşüm gerçekleştirildi. Bugün açılışını yaptığımız bu tesiste o sağlıkta değişim ve dönüşümün bir parçasıdır. Bugün Türkiye'nin en iyi sağlık sisteminin bir parçasıyız. Başka ülkelere ders verecek durumdayız. Bugün Avrupa'dan Türkiye'ye ameliyat için gelenler var, sağlık için gelenler var. Dolayısıyla turizmde artık bir dal açıldı" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler hastanenin giriş kapısı önünde kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Yılmaz daha sonra hastaneyi gezdi.