Türkiye'de sadece engellilere özel tek plaj olma özelliğini taşıyan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı'na engelli vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye'de engelli turizminin öncüsü olan Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı'nda 2014 yılında havuzdan 870, rehabilitasyondan 48 ve konaklamadan da 154 engelli yararlanırken, 2015 yılının Ağustos ayına kadar da bin 100 engelli havuzdan, 66 engelli rehabilitasyondan ve 220 engelli de konakla hizmetinden yararlandı. Günübirlik olarak yaklaşık 400-500 kişi havuzdan yararlanıyor. Eğitim, sağlık ve rehabilitasyonu bir arada sunan ancak modern turizmin tüm unsurlarını da konukları ile buluşturan Mavi Işıklar, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirirken dünyada da benzerleri arasında öne çıkmayı başaran bir tesis oldu. Engelli vatandaşların her türlü ihtiyacını rahatlıkla görebildiği tesiste uzmanlar gözetiminde farklı eğitimler de veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında hizmete giren Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı'nda engelliler için havuz, 34 kişilik konaklama binası, rehabilitasyon merkezi, restoran, dinlenme alanı, kafeterya ve oyun sahası bulunuyor. Refakatçileriyle birlikte gelen engelliler havuzdan günübirlik olarak ücretsiz faydalanırken, konaklama tesislerinde konaklayan engelliler ise günlüğüne 25 TL ödüyorlar.

Engelliler için düzenlenmiş asansör sistemi ile havuza inen engelli vatandaşlar, tesisleri çok beğendiklerini ifade ederek, "Bu tesislerde tatil yapıyoruz. Mutluluktan ağlamak istiyoruz. Yurt dışına da gittik rehabilitasyon aldık ama böyle bir tesis görmedik" dediler.

Türkiye’de tek !

Türkiye’de tek !