AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yurt genelinde 24 Temmuz'dan bu yana, kamu düzenini bozan, güvenlik güçlerine yönelik saldırıda bulunan ve halkın huzurunu bozan eylem içinde olan terör örgütleri ve bunlara bağlı yapılara yönelik operasyonlarda, bin 300'den fazla kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerden, işlemleri tamamlanarak adliye sevk edilenlerden Mardin'de 24, Şanlıurfa'da 22, Ankara'da 15, Bursa'da 14, İstanbul'da 13, Adana'da 10, Diyarbakır'da 10, Van'da 10, Konya'da 10, İzmir'de 9, Şırnak'ta 9, Kilis'te 8, Batman'da 6, Hakkari'de 6, Ağrı'da 5, Hatay'da 5, Elazığ'da 5, Adıyaman'da 5, Erzurum'da 4, Bitlis'te 4, Antalya'da 4, Siirt'te 3, Iğdır'da 3, Gaziantep'te 3, Malatya'da 2, Manisa'da 1, Aydın'da 1, Muş'ta 1 olmak üzere 212'si tutuklandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 156'sı kolluktaki işlemlerinin ardından, 66'sı mahkemece serbest bırakıldı, 201'i hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı. Diğer şüphelilerin ise emniyet ve adliyedeki işlemleri sürüyor.

İstanbul'da tutuklananlar arasında, DAEŞ üyesi olduğu öne sürülen ''Terör örgütü El Kaide yöneticiliği'' davasından hükümlü ''Ebu Hanzala'' kod adlı Halis Bayancuk ile DAEŞ'in ''Türkiye'deki yabancılar sorumlusu" olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev de yer aldı.

Hakkında ''terör örgütü DHKP-C üyesi olmak'' suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve "canlı bomba'' olmak için İstanbul'a geldiği iddia edilen Y.V. de operasyonlar kapsamında tutuklandı.

Konya merkezli 3 ilde (Konya, Ankara ve Manisa) terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 10 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında, "canlı bomba" olduğu iddia edilen F.K. isimli kadın da bulunuyor.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin şehit edilmesiyle ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı. Şüphelilerden 1'i adli kontrol şartıyla, 2'si savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Muş'ta, Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiği saldırıyla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 6'sı serbest bırakıldı, 4'ünün işlemleri devam ediyor.

Siirt'te terör örgütü PKK ve uzantılarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 22 kişiden 3'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklananların, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'nin bölge sorumlusu Yusuf Kılıç ile örgütün dağ kadrosuna eleman sağladıkları öne sürülen, Siirt Belediyesi'nin HDP'li meclis üyeleri Şemsettin Aykaç ve Mehmet Emin Koyuncu olduğu belirtildi.