Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, Türkiye’deki darbe girişimini kınadı.

Direktör, yazılı açıklamasında , seçilmiş yönetim, millet ve demokrasiye karşı yapılmış darbe girişimini şiddetle reddettiklerini kaydetti.

“Dünyanın sayılı güçlerinden biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerini bu noktaya getiren, kendi kendiyle çatıştıran, halkına kurşun sıktıran, küçük düşüren, sorgulatan, vatan evlatlarını inciten ve rencide eden, yalanlarla gencecik çocukları sokağa süren ve kendi halkı ile karşı karşıya getiren zihniyeti tarih asla affetmeyecek” diyen Direktör, demokrasi mücadelesinde şehit düşenlere rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifa diledi.

KAMU-İŞ’TEN KINAMA…

Kamu İşçileri Sendikası Başkanı Sami Dilek de, yazılı açıklama yaparak Türkiye’deki darbe girişimini kınadı.

Sami Dilek, Anavatan Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde başlayan ve sonrasında yaşanan gelişmelerin herkesi yürekten yaraladığını ifade ederek, bir an önce yaraların sarılarak acıların dindirilmesi ve demokratik düzenin tesis edilmesini istedi.

“Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokrasi yolundan sapmadan halkı ve ordusu ile bir ve bütün olarak, her türlü zorluğu aşarak hukukun üstünlüğünü egemen kılacağından en küçük bir kuşku duymuyoruz” diyen Dilek, Kıbrıs Türk İşçi hareketi olarak, öncesinde olduğu gibi bundan sonra da  Türkiye halkı ile bütün olunacağını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti halkına başsağlığı dileyen Dilek, darbe girişiminde hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.