Türkiye’de dün gece İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına yönelik kınama ve hayatlarını kaybedenler için başsağlığı mesajları yayımlanıyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Dışişleri Bakanlığı, Anavatanın acılarını her zaman derinden hisseden Kıbrıs Türk halkının, yaşanan terör olayları neticesinde yasa boğulduğunu belirterek, “mezkur olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara ise acil şifalar dileriz. Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Anavatan Türkiye’de dün akşam yaşanan ve onlarca insanın hayatına mal olan hain saldırı, terör felaketinin huzur ve güvenliği hedef alan bir insanlık ayıbı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Mübarek Ramazan ayında vuku bulan bu menfur saldırı çağımızın en büyük illeti haline gelen terörün hiçbir millet, din, dil ve coğrafya tanımadığını teyit etmiştir.

Korku ve dehşet çemberini günden güne genişleterek barış ve istikrar ortamına kast eden terörü ve arkasındaki karanlık odakları Kıbrıs Türk halkı olarak şiddetle kınıyoruz.”

KUTLU EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, yayımladığı mesajda İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün akşam meydana gelen terör saldırısını kınadı. Evren “hain terör olayını şiddetle ve esefle kınıyoruz” dedi. Evren, şunları dile getirdi:

“Amacı her ne olursa olsun, hangi ülkede, hangi dini/etnik gruba yönelik olursa olsun, masum insanları hedef alan her türlü saldırı bizlerin kabul edeceği bir durum değildir.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşananlar ve onlarca masum vatandaşımızın şehit olmasına neden olan hain saldırı bizleri derinden üzmüştür. Böylesine haince işlenen terör olaylarının bir an önce son bulmasını diliyoruz.

Her fırsatta bizlerin yanında olan Anavatan Türkiye’mizin acısı acımızdır.’’

Evren,  Türk milletine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

ERSİN TATAR

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar da, terör saldırısını kınayarak, Türkiye’nin başına çorap örüp kötü emellerine ulaşacaklarını zannedenlerin asla başarılı olamayacaklarını vurguladı.

Tatar, “ölenlere Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar, Anavatan Türkiye ve tüm insanlığa başsağlığı” diledi.

Ersin Tatar özetle şunları kaydetti:

“Terörü amaçları için bir araç olarak kullananların hala yer yüzünde yaşıyor olması tüm insanlık için ciddi bir sorun ve ayıptır.

Dünya , tüm ülkeler güç birliği yaparak insanların en temel hakkı olan güvenliğe, huzura yönelik acımasız saldırılar yönelten terör örgütlerini hiç bir ayrım gözetmeksizin ortadan kaldırmalıdır.
 
Anavatanımıza yönelik terör belasının hedefinin demokratik, güçlü, güven ve refah içinde bir Türkiye istenmemesi olduğu nettir. Bu nedenle Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor, operasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Bu nedenledir ki Türkiye istikrarsızlığa itilmeye çalışılıyor.

Ama bunu yapanlar ve yaptıranlar bilmelidirler ki Türk ulusunun azmi, kararlılığı, vatanseverliği her türlü oyunu bozacaktır. Tüm aksi çabalara rağmen Türkiyemiz bölünmeyecek, birlik ve beraberliğini bozmayacak, ister din ister etnik farklılık kılığına büründürülerek yapılsın terörü mutlaka yenecektir.”

NİDAİ GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, taziye mesajı yayımladı. Nidai Güngördü mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Havaalanı'nda düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybedenlere, rahmet yaralı olanlara acil şifalar, yaslı ailelerine sabırlar ve başsağlığı dilerim. Girne Belediyesi olarak Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz ve masum insanların canını alan terörist saldırıları kınıyoruz."

ATCA

Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği (ATCA), terör olayını kınayarak, vefat edenler ile şehitlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı diledi.

ATCA KKTC Temsilcisi Kerem Hasan imzasıyla yayımlanan mesajda, “böylesi bir terör saldırının Türkiye’nin istikrarını hedef aldığı ortadadır ve Türkiye’yi zayıf düşürme gayesi olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz. Acınız acımızdır ve bunu Kıbrıs Türkü olarak derinden his ettiğimiz belirtiyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun” denildi.