Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği tarafından Şubat ayından bu yana gerekli şartları yerine getiren yaklaşık 100 bin Iraklı’ya vize verildiği açıkladı.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Irak’tan hızlı bir şekilde artan yasa dışı göçün engellenmesi ve terörle mücadele bağlamında Türkiye, Irak’a yönelik vize uygulamalarını 2016 yılı başında değiştirmek zorunda kalmıştır" denildi. "Yeni vize uygulamalarının başlatıldığı 2016 Şubat ayından bu yana Türkiye, belirlenen şekilde başvuru yapan ve vize şartlarını yerine getiren yaklaşık 100 bin Iraklıya vize vermiştir" ifadelerini kullandı.

Her gün vize koşullarını yerine getiren 3 bine yakın Iraklı’ya vize verilebildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yeni uygulamalar ve özellikle teminatlı C1 vize uygulamasının başlatıldığı Nisan 2016 ayından bugüne kadar 40 binden fazla ticaret, 50 binden fazla turist ve 8 binden fazla Iraklı ise tedavi vizesi elde etti. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği ve Erbil Başkonsolosluğu'nun önerdiği şekilde online vize başvuruları yapılan ve vize için gerekli belgeleri sunulan Irak vatandaşları 1-2 gün içerisinde kolayca vize alabilmektedir."

Açıklamada ayrıca, Irak'ta hiçbir seyahat acentesinin Türkiye vizesi temini konusunda aracı veya yetkili olmadığı uyarısı da yapıldı.

Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Türk ve Irak resmi pasaportlarına vizenin kaldırılması sürecinde son aşamaya gelindiği ve Irak tarafının nihai onayının beklendiği de aktarıldı.