Türkiye'de ilk defa uygulanan eğitim modeliyle anaokulu öğrencilerine bilimsel eğitim vermeye başlayan Kaşif Çocuk Akademisi geleceğin bilim adamlarını yetiştirecek.

Üniversitelerde eğitim veren akademisyenler ve yurt dışında eğitim görmüş eğitmenlerin görev yaptığı Anaokulunda bilim, sanat, felsefe ve spor alanında özel sınıflar yer alıyor. İlk şubesi İstanbul Başakşehir'de açılan Akademinin bir yıl içinde 5 şubesi daha açılacak.

Türkiye'nin önde gelen süpermarket zincirlerinde uzun yıllar yöneticilik yapan Dr. Hamit Akçay, eğitim alanında yatırıma yöneldi. "Kaşif Çocuk Akademisi" adıyla Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir eğitim modeli kuran Dr. Hamit Akçay, geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeyi hedefliyor. Akademide eğitim gören öğrencilerin küçük yaşta bilimle tanıştığı bilgisini veren Akçay, "Bilim, sanat, felsefe deyince millet olarak gözümüzde çok büyüyor. Çocuklara bilimin ne kadar eğlenceli olduğunu benimsetmek ve topluma faydalı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Yurt dışında eğitim görmüş uzman ekibimiz ile geleceğin bilim adamlarını, sanatçılarını, astronotlarını yetiştirmek için yola çıktık. Hedefimiz yıl sonuna kadar İstanbul genelinde 5 şube kurmak. Daha sonra franchise modeliyle Türkiye'nin tamamına yayılmak istiyoruz" diye konuştu.

Anaokulu bünyesinde bilim atölyesi, botanik bahçe, sanat odası, kaşif atölyesi gibi birimler kurduklarını anlatan Dr. Akçay, "Burada çocuklar doğayı yakından tanımak için botanik parkta bitki yetiştiriyor. Daha sonra Orman Kaşifleri projesiyle öğretmenleri ve aileleri eşliğinde ormanda incelemeler yapıyor. Büyüteçlerini alan öğrenciler özel saklama kaplarıyla bitki ve böcekleri toplayıp mikroskopla inceleme fırsatı buluyor. İnsan anatomisini, maddenin farklı boyutlarını, doğayı ve elementleri yakından tanıtıyoruz. Çocukların zekasını geliştirecek oyunların yer aldığı odalar kurduk. Çocukların hangi zeka tipine sahip olduklarını tespit ederek müzik, görsel sanatlar, bilim ve sosyal alanlardan ona uygun olanı seçmesine yardımcı oluyoruz. Avrupa ve Amerika gibi gelişmiş ülkelerde bireyler daha küçükken bilimsel düşünmeye yöneltiliyor. Türkiye'de ise bilim konusu kapalı bir kutu. Bilimi basite indirgeyerek oyunlarla şarkılarla veya gezilerle süsleyerek çocuklara sevdiriyoruz. Çocuklarımızın stratejik düşünme becerilerini geliştirmek için, geleneksel Türk zekâ ve strateji oyunu Mangala öğretip, satranç turnuvaları düzenliyoruz" diye konuştu.

Çocukların akademide adap ve değerler eğitimi, hitabet ve konuşma, yabancı dil, bilim, müzik, sanat, spor gibi çok geniş yelpazede eğitim aldığına değinen Akçay, "Çocukların yanı sıra Anne babalara da aile içinde davranış eğitimi veriyoruz. Burada öğretilenler aile içinde devam etmezse anlamını yitirir. Eğitim sistemimiz pedagoji, din pedagojisi, çocuk gelişimi, bilim öğretimi konularında eğitim görmüş akademisyen ve pratisyen bir kadro tarafından oluşturuldu" diye konuştu.