Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında süren operasyonda bu sabah saatlerinde PKK'lılarla çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 3’ ü ağır olmak üzere 20 askerin yaralandığı bildirildi. Buradaki çatışmalarda Cuma günü de 1 asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.

TSK açıklamasına göre çatışma bölgesinde şimdiye kadar 33 PKK'lı öldürüldü, 30 PKK'lı sağ ya da yaralı ele geçirildi. Van'ın Çaldıran ilçesinde ve Şırnak'ta gerçekleşen çatışmalarda da 16 PKK'lı öldürüldü.

Van'da şehit sayısı 12'ye yükseldi

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar  arasında Cuma günü çıkan ve 1 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu çatışmalarda, 2 köy korucusu daha şehit oldu. Çaldıran'da devam eden operasyonda şehit sayısı 4'e yükseldi. Daha sonra Valilik 8 askerin daha şehit olduğunu, 8 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Van'ın Çaldıran İlçesi'nin Tendürek Dağı Bölgesi'nde dün güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlar sırasında bir grup PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada ilk ateşte geçici köy korucusu İhsan Taş şehit olurken, 4 korucu da yaralandı. Aynı çatışmada jandarma uzman çavuş Murat Kasım'ın de şehit olmasının ardından bölgedeki operasyonlar genişletildi.

Hava destekli olarak sürdürülen operasyonlarda bölgeye özel takviye ekipler de sevk edildi. Tendürek bölgesindeki gece de devam eden çatışmalarda kardeş çocukları olan köy korucuları Mehmet ve Muzaffer Aladağ da şehit düştü.

Mardin'de 3 şehit

Mardin'in Dargeçit ilçesinin girişindeki Sümer mevkiinde bulunan kontrol noktasına Cuma saat 19.10 sıralarında PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 3 asker ve 3 geçici köy korucusu ile 40 yaşlarındaki sivil bir kadın yaralandı.

Kontrol noktasında bulunan güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada yoğun ateş altında kalan PKK’lılar kaçarken, bölgeye ambulanslar ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla Midyat İlçesi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bir korucu ve iki asker kaldırıldıkları hastanede şehit oldu.

Bölgeye gönderilen takviye güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Kaynak: AA, DHA, Al Jazeera