Zorkun Taşer

Girne-Değirmenlik Anayolunun Arapköy yakınlarında 17 Eylül’de iki aracın yüz yüze çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında beyin kanaması geçiren Mehmet Koç 31 gündür komada yaşam mücadelesi veriyor.

 Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde  tedavi altında bulunan Mehmet Koç’un sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Mehmet Ak’ın tedavisinin Türkiye’de devam edeceği öğrenildi.

Kaza sırasında,  araçta yolcu olarak bulunan 24 yaşındaki Ayşenur Ak’ın ailesi ise kızlarını özel bir uçak ile önceki gün tedavisinin devam etmesi için Türkiye’ye götürdü.

Kaza nasıl olmuştu?

Kaza, 17 Eylül’de saat 15:20 sularında Girne-Değirmenlik Anayolu’nun 15 ile 16’ncı kilometreleri arasında Arapköy yakınlarında, Girne istikametine seyreden Mehmet Koç (E-28) yönetimindeki ZKE 537 plakalı kiralık aracın sağa meyilli yolda direksiyon hakimiyetini kaybedip yolun sağ tarafına geçerek Mehmet Kılıç (E-28) yönetimindeki MS 230  plaklı salon araca yüz yüze çarpması sonucu meydana geldi.

Kazada, beyin kanaması geçiren kiralık araç sürücüsü Mehmet Koç ile boyun, sağ kol ve sağ bacağı kırılan yolcu Ayşenur Ak (K-24) Lefkoşa  Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

MS 230 plakalı aracın sürücüsü Mehmet Kılıç ile yolcu Şeref Uygun ise kazayı hafif yaralı olarak atlatmış ve tedavilerine müteakip taburcu edilmişlerdi.