Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatıyla ilgili, "Türkiye'ye yaptıkları için Türk milleti ona minnettardır. Cenab'ı Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatının ardından taziye için birçok siyasi isim Güniz Sokak'a geldi. Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, taziye ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptı açıklamada, Demirel'in kendisi için çok özel olduğunu vurgulayarak, "Beni çok genç yaşımda 34 yaşımda milletvekili, 37 yaşında milletvekili yaptı. Onunla birlikte geçen zaman içinde çok güzel günlerimiz, kötü günlerimiz oldu" ifadesini kullandı.

Toptan şöyle devam etti:

"Türkiye'ye yaptıkları için Türk milleti ona minnettardır. Cenab'ı Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Cuma Namazını müteakip Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Uçakla Isparta'ya gidecek. Cumartesi günü Isparta'da defnedilecek."

Ayrıca Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, TÜSİAD üyeleri ve TOBB üyeleri Demirel'in Güniz Sokak'taki evine gelerek taziyede bulundu.