Ergenekon kumpas mağduru emekli albay, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur çarpıcı açıklamalar yaptı. ‘Abdullah Öcalan'ı sorgulayan komutan' olarak da bilinen Uğur, FETÖ/PDY'nin ABD eliyle Türkiye'nin kurumlarına 30-35 yıldan bu yana sızdırıldığını savundu. 15 Temmuz'dan bir gün önce ABD ve İngiliz askerlerinin hazırda beklediğini söyleyen Uğur şu ilginç açıklamayı yaptı:

“Darbe girişimi günü uçaklar uçunca ordudaki arkadaşlarımız beni aradı. Yapılan, ABD eliyle erken başlatılmış bir işgal girişimidir. 15 Temmuz'dan bir gün önce Gaziantep, Kilis üzerinden sınırları aşarak ABD, IŞİD ve PYD güçlerinin olduğu yere geçen askerler oldu. Kıbrıs'a 10 bin İngiliz askeri geldi. Amaç darbe girişiminde Türkiye'yi işgal etmek. İşgal ederken de ‘kan gövdeyi götürüyor, yardıma geldik' diyeceklerdi.”

Savuşturulan darbe girişimiyle Türkiye'nin büyük badire atlattığını belirten Uğur, “1984 yılından beri her yerde yuvalanmaya başlayan FETÖ'cüler için yapılan istihbarat çalışmalarında çok zorluklar çekildi. Evlerine gidiyoruz, kapıda Mustafa Kemal Atatürk posterleri. Bakıyorsun rakı içiyorlar. Öyle bir takiye içindeydiler ki fark edilmeleri çok zordu. İnanılmaz bir örgüttü” diye konuştu.

14-37.jpg

TSK'NIN GENETİĞİ BOZULUYOR

Terör örgütü PKK ve FETÖ'nün ilişki içerisinde olduğunu söyleyen Uğur şöyle konuştu: “PKK'lı alçaklar 15 Temmuz'da eylem de yapmadılar. PKK ve FETÖ'nün aynı el tarafından yönetildiğini bilmeliyiz. FETÖ ile mücadele kapsamında uygulamaya konulan 3 aylık olağanüstü hal sona erdiğinde neler olduğunu daha iyi göreceğiz. Türk ordusunun genetiği bozulmak üzere. Zor zamanlarda yanlışlıklar olacak, kurunun yanında yaş da yanacaktır. Ancak Türkiye inanılmaz tehlike altında, kaosun devam etme durumu var. FETÖ daha bitmedi. ABD'nin ikinci bir planı var. Bu anlamda Rus-Türk ilişkisinin düzelmesi de çok önemli.
Artık NATO ile ABD ile ilişkileri masaya yatırmanın zamanı geldi.”

12-37.jpg

İNGİLTERE'NİN KIBRIS'TA İKİ ASKERİ ÜSSÜ VAR!

Kıbrıs'ta iki tane İngiliz üssü bulunuyor. Dikelya ve Ağrotur (Akrotiri). İngiliz üsleri 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası'na ve anlaşmalarına göre tam bir “Bağımsız Devlet” statüsünde. Orta Doğu ülkelerine yapılan her hava saldırısında bu üsler hem Amerikalılar hem de İngilizler tarafından kullanılmakta. İngiliz üslerinin kıta sahanlığı, Doğu Akdeniz'de hidrokarbon yatakları bulununca varlığı ortaya çıktı. Üste 3 bin kişinin çalıştığı tahmin ediliyor.

Kaynak: TC Sözcü