CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi Ortadoğu bataklığından kurtaracağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın ziyareti kapsamında ikinci durağı Söke'ye geldi. Yağmura aldırmayan Kılıçdaroğlu, bir yandan seçim vaatlerini paylaştı, bir yandan da iktidarın ekonomik ve sosyal politikalarını eleştirdi. Söke'ye altı yıl önce PM üyesi ve genel başkan yardımcısı olarak gelen Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez genel başkan olarak geldiği Söke'de vatandaşların "Başbakan Kemal" sloganları ile karşılandı. Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünün üzerinde CHP Aydın milletvekili adayları, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz ile birlikte Sökelilere seslendi. Yağmura rağmen vatandaşların ve partililerin ilgi gösterdiği mini mitingde Kılıçdaroğlu konuşmasında önümüzdeki 1 Kasım genel seçimlerin önemine değinerek, vatandaşlardan mutlaka sandığa gitmelerini istedi.

"MAZOT 1 LİRA 80 KURUŞ OLACAK"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümetinin tarım politikasını eleştirerek, "Çiftçimizin en büyük maliyet girdisi mazot. Yatı olan bu ülkede ucuz mazot alırken, çiftçimiz pahalı alıyor. Bugün bir Hollanda kadar tarım ihracatı yapamıyoruz. Biz iktidara gelirsek mazotu çiftçimiz 1.80 Kuruş alacak" dedi.

Kılıçdaroğu ayrıca, asgari ücretin net bin 500 TL, kamudaki taşerona kadro, tam eğitime geçilirken öğle yemeklerin devlet tarafından karşılanacağını, emekliye ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye verileceği söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Şehit ve gazi yakınlarımız için Başbakanlığa bağlı bir kurul oluşturacağız. Bu ülkede şehit yakınlarımız ve gazilerimiz dertlerini anlatacak birilerini bulmakta zorlanıyorlar. Şehit yakını ve gaziler milletvekilleri ile aynı haklarından yararlanacaklar" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Söke'ye de Milet Müzesi sözü verirken, Türkiye'nin dış politikasını da eleştirdi. Kılıçdaroğlu; "Türkiye'yi Ortadoğu bataklığından kurtaracağız" diye konuştu.