Kamu-Sen Örgütlenme Sekreteri ve Uyuşturucuyla Mücadele Komite Başkanı İzzet Türkmen, Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasa Önerisi’nin dün Meclis’ten oybirliğiyle geçmesini, memnuniyet verici olarak niteledi.

Türkmen yaptığı yazılı açıklamada, “Sendikamızın yıllardır gerçekleşmesi için çaba sarf ettiği ve ivediliği konusunda bir çok kez öneride bulunduğu Denetimli Serbestlik Yasası nihayet hayat buluyor” dedi.

Birçok genci düştükleri hata yüzünden rehabilite etmek varken, “cezaevinin köhnemiş ve yetersiz dört duvarının arasına” göndermek zorunda kalmayacak olunmamasının kendileri için memnuniyet verici bir gelişme olduğunu vurgulayan Türkmen, “Bir insanlık suçu olan bu yasal eksikliğin ortadan kaldırılması ve artık bu gençlerimizi cezaevine göndermek yerine topluma gerçekten kazandırabilmek adına tedavi merkezlerine yönlendirmek en doğru icraattır” şeklinde konuştu.

Bu yasanın cezaevinde bu suçlardan ilk kez yatanları da kapsayacak olmasının ayrıca memnuniyet verici bir gelişme olduğuna işaret eden Türkmen, yasanın tam ve etkin olarak uygulanması adına başta Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu olmak üzere, tüm paydaşlarla sürdürdükleri çalışmalara daha da hız verme zamanı olduğunu vurguladı.

“Bu ülkenin ihtiyacı olan arınma merkezi, rehabilitasyon merkezi ve bağımlılığı önleme merkezlerinin ivedi olarak yapılması, bu yasanın işlevliği acısından çok önemli etkenlerdir” diyen Türkmen, toplumda büyük eksikliği olan ve uyuşturucuya bulaşmayı en etkin önleyici tedbir olarak bilinen spor alanları, kültür merkezleri, tiyatro gibi aktivite merkezlerinin de ivedi olarak topluma kazandırılmasının elzem bir konu olduğuna dikkat çekti.

Türkmen, bağımlılık ile mücadelede etkin ve sürekli bir şekilde çalışan sendikalarının duyarlılığını yaptığı faaliyetler ve paydaş örgütlere verdiği desteği artırarak devam ettireceğini sözlerine ekledi.