Duygu Alan

Türkmenköy’de Türkiye’den gelen suyu tutacak deponun şahıs arazisinde bulunması ve arazi sahibinin arazide çalışma yapılmasına müsaade etmemesi nedeni ile yaşanan su krizini anlatan Havadis’in “Su deposunun olduğu tarlaya da tapu verdiler” başlıklı haberinin ardından arazi sahibi Arkın Akın, açıklamalarda ulundu.

Akın, Havadis’e yaptığı açıklamada, arazi koçanının eşinin adına olduğunu belirterek KKTC Su Temin Projesi kapsamında altyapı çalışmalarını yürüten firmanın eşinden müsaade almadan çalışma başlattığını, bunun üzerine mahkemeye başvurarak ara emri aldıklarını kaydetti.

Akın, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nin emrine göre, mülkiyete girilemeyeceğini,  içerisinde inşaat yapılamayacağını, dolgu malzemesi koyulamayacağını, herhangi bir kazı veya inşaat yapılamayacağını, herhangi bir altyapı faaliyeti yapılamayacağını ve büz veya boru çekilemeyeceğini belirtti.

Arkın Akın, söz konusu firmanın ara emrine uymadığını ve arazi içerisinde elektrik bağlama çalışması yapmaya kalkıştığını öne sürdü.

Akın: Kararı mahkeme verecek

Arkın Akın, ara emri başvurusu yapmadan önce, uzlaşma yoluna gittiğini ancak olumlu bir neticeye ulaşılamadığını ileri sürdü.

Bu noktadan sonra karar yetkisinin mahkemede olduğunu ifade eden Akın, “Köyün susuz kalmasını tabii ki ben de istemiyorum. Ancak bu konuda son sözü artık yargı söyleyecek. Sorun çözümü mümkün olmayan bir sorun değil,  ya arazi sahibi olarak eşimi tazmin edecekler ve bu arazi kamulaştırılacak ya da bu arazi karşılığında aynı değerde başka bir yerden eşime bir arazi verecekler” dedi.

“Depo boş”

Arkın Akın, eşinin adına koçanlı olan söz konusu arazi içerisinde bulunan Türkmenköy su deposunun iddia edildiği gibi Türkiye’den gelen su ile dolu olmadığını da sözlerine ekledi.