Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu dün akşam gerçekleştirilen etkinlikte, TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğrul Şan ile birlikte sahne aldı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Beyarmudu Belediyesi işbirliğinde Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen konseri Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve sanatseverler izledi.

Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’nda 1970 yılında göreve başlayan ve sonrasında Türk Halk Müziği bölümüne geçerek 1997 yılında İstanbul Radyosu’ndan emekli olan Tuğrul Şan’ın konuk sanatçı olarak katıldığı konserde, Kıbrıs türkülerinin yanı sıra Anadolu’nun değişik yörelerinden seçilmiş türkülere de yer verildi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova burada yaptığı konuşmada, konseri “unutulmaz” olarak niteleyerek, Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu üyeleri ve Topluluğun Yönetmeni İlker Dölek ile Tuğrul Şan’a teşekkür etti, organizasyonda emeği geçenleri kutladı.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de, böyle güzel bir sanat olayına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, tüm sanatçılara teşekkür etti, salonlarının her zaman sanata hizmet etmeye hazır olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ve Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip konser anısına Tuğrul Şan’a birer plaket verdi.

1465387918.jpg

1465387907.jpg

1465387928.jpg

1465388527.jpg