TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, "Terörün kalıcı olarak bu coğrafyadan temizlenmesi için demokrasi alanındaki açılımlara ısrarla devam edilmesi gerekir" dedi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı, Çırağan Sarayı'nda başladı. Toplantıya TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Seymes, TÜİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özdilhan ve TÜSİAD üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, son günlerde artan terör olaylarına değindi. Başaran, "Elbette ve öncelikle olarak amasız ve fakatsız bir şekilde terörü ve şiddet unsurlarını kınıyoruz. Meclisin böyle bir temsil düzeyine kavuştuğu, tüm zorluklara rağmen demokratik siyaset imkanlarının var olduğu bir ortamda, hunharca işlenen cinayetlerin mayınlarla uzaktan kumandalı patlayıcılarla, tüm bölgeyi terörize edecek eylemlere girişmenin ve şiddetle ısrar etmenin hiçbir kabul edilebilir gerekçesi olamaz. Kürt meselesi adına yapılanların en çoklu meselenin demokratik çözümü uğraşanlara yönelik saldırı olduğuna inanıyoruz. Terörle mücadeleyi sürdürürken, terörün kalıcı olarak bu coğrafyadan temizlenmesi için demokrasi alanındaki açılımlara ısrarla devam etmek, bölgenin kalkınması yönündeki politikalara sahip çıkmak ve bölgeler arası kalkınmışlık farkını da azaltmak gerekir. TÜSİAD olarak bunu sıkça tekrarlıyoruz. TÜSİAD'ın ekonomik sürecinin ayağına yani kalkınma boyutuna sahip çıkmasının yeğene nedeni tam da bu tespitten kaynaklanıyor. O nedenle de çözüm süreci başladığında, buna destek verdik. O nedenle de ekonomik boyutunda katkılar sağlayabilmek için girişimlerde bulunduk" dedi.

Terör sorunu son dönemde çevre ülkelerde yaşanan gelişmelerle birlikte maalesef yeni boyutlara ulaştı" diyen Başaran, "İç ve dış tüm koşulları masaya koyan kapsamlı, kararlı ve yepyeni bir bakış açısına acilen ihtiyacımız var. Her durumda demokratikleşme çabalarımıza ara vermeden devam etmek mutlaka şarttır. Terörün oluşturduğu atmosferin özgürlük alanlarının genişletilmesinin önüne geçmesine izin verilmemelidir. Aslında tüm vatandaşlar için anlamlı demokratik adımları atmaya yılmadan devam etmeliyiz. Güçlü olan devlet terörizm ile hukuk içerisinde kalarak mücadele etmeyi ve onu alt etmeyi başarır. Toplumun müreffeh, demokratik bir geleceğe kavuşması için gerekli adımların ancak demokratik bir ortam gerçekleştirilebileceğini inanıyoruz" ifadelerini kullandı.