"Cumhurbaşkanına alenen birden fazla kez hakaret" suçundan savcılığa ifade verdikten sonra serbest bırakılan Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında tutuklama istemli yakalama kararı çıkarıldı.

Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, dün akşam saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcılarından Umut Tepe'ye Twitter'da yaptığı paylaşımlar nedeniyle ifade vermişti. Keneş, ifadesinin ardından "Cumhurbaşkanına alenen birden fazla kez hakaret" suçundan tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Nöbetçi hakimlik, Keneş'i ifadesinin ardından serbest bırakarak hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymuştu. Keneş, adliye çıkışında yaptığı açıklamada yurt dışı çıkış yasağına tepki göstererek, "Beni Türkiye'de daha geniş bir hapishanede hapsetmeye çalışanlara bu yaptıklarının ne kadar berbat bir şey olduğunu hissettireceğim. Yaptıklarına pişman edeceğim. Serbest bıraktıklarına da pişman olacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Umut Tepe, Keneş'in adliye çıkışında yaptığı açıklamalar ve Twitter'dan yaptığı paylaşımlar nedeniyle serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcılık, Keneş'in atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve tutuklama nedeninin bulunması gerekçesiyle hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasını istedi. Savcılığın itirazını değerlendiren İstanbul Nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, kararını geri alarak Keneş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.