Nadire Bahadi

Mağusa’da görevi başında bulunan 2 polis tutuklamaya gittikleri adam ve kardeşi tarafından feci şekilde dövüldü. Mahkeme emri ile Nesip Ayağ’ı tutuklamak isterken başına ve yüzüne darbe alan polisler hastanelik olurken, tutuklanmamak için polisleri döven Ziyamet’teli Nesip ve Mesut Ayağ kardeşler yasal tutukluluktan firar etti. Nesip Ayağ İskele Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olurken Mesut Ayağ hala polis tarafından aranıyor. Dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Nesip Ayağ 3 gün poliste tutuklu kalacak.

Tutukluluktan kaçtılar

Olayın soruşturmasını yürüten Müfettiş Muavini Faysal Güden, 14 Nisan 2016 tarihinde saat 18:40 sıralarında Gazimağusa’da faaliyet gösteren Ayağ makinist garajında zanlı Nesip Ayağ ile kardeşi Mesut Ayağ’ın İskele Kaza Mahkemesi emri gereği, derdest emrini uygulamak isteyen 2 polis mensubunu ciddi şekilde darp ettiğini açıkladı. Güden, Ayağ kardeşlerin görevleri başında bulunan polisleri tutukluluktan kaçmak isteyerek dövdüğünü ve o esnada yasal tutukluluktan da firar ettiklerini kaydetti. Olayın ardından 2 polis mensubunun Mağusa Devlet Hastanesi’ne gittiğini belirten Güden, polislerden birinin hafıza kaybı yaşaması nedeni ile Nöroloji Servisi’nde tedavi gördüğünü, diğer polis memurunun ise acil serviste yapılan müdahalenin ardından taburcu edildiğini kaydetti.

1 kişi daha aranıyor

Nesip Ayağ’ın dün sabah İskele Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğunu ifade eden Müfettiş Muavini Faysal Güden, Mesut Ayağ’ın ise hala arandığını beyan etti. Güden, zanlıların yasal tutukluluktan kaçarken kendilerine başka şahısların da yardım ettiğinin düşünüldüğünü ifade ederek zanlıların telefon dökümlerinin de inceleneceğini anlattı. Ciddi şekilde dövülüp başına aldığı darbeler yüzünden sağlığı olumsuz etkilenen polis mensubunun durumunun hala netlik kazanmadığını ifade eden Güden, zanlı Nesip Ayağ’ın 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla polisin, “ciddi darp”, “yasal tutukluluk firar” ve “ polisi görevinden men etme” suçlamaları ile ilgili başlattığı soruşturmanın selameti açısından zanlı Nesip Ayağ’ın 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.