Ergenekon köyünde Arif Kürt’e ait evden 4 bin TL sirkat eden zanlı Cuma Çiçek’in ardından Abdülmenak Ulutepe ile Mustafa Közüz de tutuklandı…

Ergenekon köyünde Arif Kürt’e ait eve girerek 4 bin TL sirkat ede zanlı Cuma Çiçek’in ardından aranan suç ortaklarından Abdülmenak Ulutepe ile Mustafa Közüz de tutuklandı. “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Cuma Çiçek ile Abdülmenak Ulutepe’nin tutukluluk süresi 4’er gün daha uzatılırken, zanlı Mustafa Közüz aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

 Zanlı Çiçek’i hırsızlık yapmak için köy girişine bıraktılar…

Meselenin tahkikat memuru Şükrü Ömürlü, 21 Şubat tarihinde Ergenekon köyünde meydana gelen “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” meselesi ile ilgili olarak zanlı Cuma Çiçek’in ardından zanlı Abdülmenak Ulutepe ve Mustafa Közüz’ün de tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Ömürlü, zanlı Ulutepe’nin gönüllü ifade verdiğini belirterek, ifadesinde olay günü zanlı Çiçek’i Ergenekon köyünün girişinde hırsızlık yapmak için bıraktığını, kendisinin araçta oturduğunu, zanlı Mustafa Közüz’ün ise kiralık aracı kullandığını, daha sonra zanlı Çiçek’in kendilerini arayarak “İş tamam gelip beni alın” dediğini beyan ettiğini açıkladı.

 Zanlı Çiçek’in kimliği araştırılacak…

Polis Memuru Şükrü Ömürlü, zanlı Cuma Çiçek’in daha önceden Kadir Karahan adı ile KKTC’ye giriş yaptığını ve toplam 21 ev açma suçunu işlediğini belirterek, zanlı Çiçek’in konu suçlardan teminata bağlandıktan sonra yasa dışı yollardan KKTC’den çıkış yaptığını ve 19 Şubat tarihinde Cuma Çiçek olarak tekrar KKTC’ye giriş yaparak “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçunu işlediğini açıkladı. Zanlı Çiçek’in TC nüfus cüzdanının sahte olup olmadığının araştırılabilmesi için gerekli uzman raporu beklendiğini belirten Ömürlü, gelecek olan uzman raporuna göre zanlı Çiçek’in işlediği suçlara “Sahte evrak düzenleme” ve “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” suçları da eklenebilir. Ömürlü, zanlı Çiçek’in ayrıca 2015 yılı Ocak ayı içerisinde bölgede meydana gelen faili meçhul ev açma olaylarının da faili olabileceğinin düşünüldüğünü söyleyerek bu konuda araştırma yapılacağını ifade etti.

 Paraların bir kısmı bulundu…

Polis Memuru Şükrü Ömürlü, zanlı Cuma Çiçek’in sirkat ettiği 4 bin TL’nin 2 bin 690 TL’sini kardeşine saklaması için verdiğinin tespit edildiğini belirterek, zanlı Çiçek’in tasarrufunda ise 500 TL, zanlı Abdülmenak Ulutepe’nin tasarrufunda ise 700 TL bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Ömürlü, zanlı Cuma Çiçek ile Abdülmenak Ulutepe’nin 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını, zanlı Mustafa Közüz’ün ise 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Cuma Çiçek ile Abdülmenak Ulutepe’nin tahkikat maksatları bakımından 4 gün süreyle daha, zanlı Mustafa Közüz’ün ise 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kıbrıs Sözcü