İzmir'de, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından yürütülen 9. İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarı yarın açılıyor. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, bugün fuar alanını inceledi.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından yürütülen, eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında 73 farklı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürünün sergileneceği ve satışının yapılacağı 9. İzmir Ürün ve El Sanatları Fuarının açılışı yarın saat 10.00'da olacak. Her yıl İzmir Kültürpark içerisindeki Fuar alanında yapılan etkinlik bu yıl ilk defa Gündoğdu meydanında yapılacak. Fuara ayrıca Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Eğitimden Sorumlu Daire Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı katılacak, bu birimler tarafından ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yürütülen eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verilecek ve elektron izleme uygulamaları ile ilgili çalışma aktarılacak. Fuar 11-18 Kasım tarihleri arasında 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

MORAL VERİCİ VE MOTİVE EDİCİ BİR FUAR OLACAK

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, fuarın açılmasına bir gün kala İzmir Başsavcısı Mustafa Doğru ve beraberindeki heyetle fuar alanına gelip son çalışmaları kontrol etti.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, yarın 73 kurumun yaklaşık 113 stantta, hükümlü ve tutuklularımızın el emeği ile üretmiş oldukları ürünü vatandaşlarımızla buluşturacağını belirterek şöyle konuştu: "Buradaki ürünler bizim için son derece anlamlı. Dışarıdaki anlamlarından daha farklı bir anlam ifade ediyor. Bu ürünlerin her birinde tutuklu ve hükümlülerimize uyguladığımız iş eğitimi, üretim konusundaki çalışmaların yansımasını göreceğiz. Hiç şüphesiz, hükümlülerimizin ceza infaz kurumlarımızda, sosyal hayata hazırlanmada özellikle iş eğitimi konusu son derece önemli. Bunun desteklenmesi icap ediyor. Sosyal hayatta ayakta durabilmek için ekonomimizi düzgün bir temele oturtmanız gerekiyor. Yarın için fuarda, bu konuda ceza infaz kurumlarımızın yapmış olduğu çalışmaları sonuçları itibari ile görmüş olacağız. Ben İzmir için çok anlamlı bir fuar olacağını biliyorum. İzmirlilerin etkileneceği bir fuar burada gerçekleşecek. Bu fuarın daha büyük fuarların habercisi olmasını diliyorum. Özellikle tutuklu ve hükümlülerimizin iş eğitim konusundaki çalışmalarımızı moral verici, motive edici bir fuar olacağı düşüncesindeyim."