Nadire Bahadi

Mağusa’da polis operasyonu sonucu tasarruflarında sahte para imalinde kullanılan çok sayıda malzeme bulunan yabancı uyruklu Cedrick Happi ve Herbak Kimbembe almış oldukları tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme devam eden polis soruşturması nedeni ile zanlıların 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Soruşturma devam ediyor

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Çebi mahkemede verdiği ifadesinde 22 Ağustos 2016 tarihinde alınan bir ihbarda Cedrick Happi ve Herbak Kimbembe’nin tasarrufunda sahte para imalinde kullanılan malzemelerin olduğunu öğrendiklerini anımsattı. Çebi, bir oto yıkamacıda araçlarını yıkadıkları sırada tespit edilen zanlıların tasarrufunda sahte para imalinde kullanıldığına inanılan 5 top para boyutunda kesilmiş siyah renk kağıt, 2 paket içeriği henüz tespit edilemeyen toz, 3 ayrı şişede yine içeriği henüz tespit edilemeyen sıvı madde, alüminyum foil kağıdı ve 3 adet enjektörlerin bulunup emare alındığını anımsattı. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ifade eden Çebi, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutukluluk süreleri uzadı 

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla zanlıların itham edildikleri suçları işlemiş olabileceklerine dair huzurunda aktarılan ifadede makul şüphe olduğu yönünde bulguda bulunarak polisin yürüttüğü soruşturmanın salimen devam edebilmesi maksadı ile zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.