Gamze Pir Baykur

Mağusa’da 26 Şubat sabahı saat 04:00 raddelerinde İlker Özisfendiyar’a ait olan ve henüz faaliyete geçmeyen “Öz Vip Lounge” isimli işyerini Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak ile birlikte kundakladığı ve 150 bin TL kasti hasara uğrattığı gerekçesiyle tutuklanan zanlı Hüseyin Acar, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kasti hasar” ve “Kundaklama” suçlamasıyla dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Acar’ın tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

Data incelemesi sonuçlarına göre tahkikatın seyri değişebilir…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, 26 Şubat 2016 tarihinde saat 04:00 raddelerinde Mağusa’da Uluçam yolunda bulunan Döveç Elit Apartmanının zemin katında İlker Özisfendiyar’a ait olan ve henüz faaliyete geçmeyen “Öz Vip Lounge” isimli işyerinin ana giriş kapısını zorlayarak içeriye giren yüzleri maskeli iki kişinin işyeri içerisindeki eşyaların üzerlerine yanıcı madde dökmek suretiyle yakarak kundakladığını anımsattı. Ayni gün mesele ile ilgili olarak zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak’ın tutuklanarak mahkemeye çıkarıldığını söyleyen Karagil, her üç zanlı aleyhine 3’er gün tutukluluk süresi temin ettiğini anımsattı. Karagil, mesele ile ilgili olarak telefon dökümlerinden ve kamera kayıtlarından yapılan incelemelerde zanlı Hüseyin Acar’ın da bu mesele ile bağlantısının olduğunun tespit edildiğini açıkladı. 27 Şubat tarihinde zanlı Acar’ın da Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini belirten Karagil, bu 3 gün içerisinde zanlı Acar’ın evinde yapılan ilk aramada bir adet kar maskesi, ikinci aramada ise olayda giydiği düşünülen kapüşonlu spor kıyafet bulunarak emare alındığını anımsatarak gerekli incelemelerin yapılabilmesi için emareleri Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderdiklerini söyledi. Zanlı Acar’ın tasarrufunda bulunan cep telefonunun da emare olarak alındığını ve konu cep telefonunun gerekli incelemelerinin yapılabilmesi için PGM Data İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini belirten Karagil, sonuçların beklendiğini ifade edip, gelecek olan sonuçlara göre tahkikatın seyrinin değişebileceğini açıkladı. Karagil, ayrıca 3 günlük süre içerisinde telefon dökümlerinde yapılan incelemede zanlı Acar’ın olaydan önce ve sonra görüşme yaptığı kişilerin de tespit edildiğini açıkladı. Karagil, iş yerlerinden temin edilen kamera görüntülerinin bir kısmının incelendiğini bir kısmının ise incelenmesine devam edildiğini söyleyerek, temin edilmesi gerek kamera görüntülerinin de olduğunu belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın henüz tamamlanmadığını ifade eden Karagil, zanlı Acar’ın 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: “Hücrede kalmaya dayanamıyorum…”

Mahkemede söz alan zanlı Hüseyin Acar, emare alınan kendisine ait kıyafetlerle kamera görüntülerindeki kıyafetlerin alakası olmadığını düşündüğünü söyleyerek polisin daha detaylı bir araştırma yapmasını istediğini beyan etti. Zanlı Acar, 8 günlük tutukluluk talebi karşısında ise “Hücre çok küçük, palaı ve boğucu bir yer. Orada kalmaya artık dayanamıyorum” dedi.

7 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Hüseyin Acar’ın tahkikat maksatları bakımından tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatılmasına emir verdi.