​Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Geçitkale’de, Bardak Zeytinyağı Fabrikasını 2 kez kundakladığı iddia edilerek tutuklanan Kağan Karabıyıklı, dün ek tutukluluk istemi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Geçitkale Polis Karakolu’nda görevli Polis Müfettişi Arif Konyalı, zanlının 22-23 Ağustos 2016 tarihleri arasında ve 25-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Geçitkale’de bulunan Bardak Zeytinyağı Fabrikasını 2 kez kundaklamaya teşebbüs ettiği şüphesi ile tutuklandığını söyledi. 

Zanlının 27 Ağustos 2016 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Konyalı, olay yerinden alınan iz ve emarelerin incelendiğini, ayrıca bölgede bulunan işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinin mercek altına alındığı aktardı.

Mesele ile ilgili bazı tanıkların da olduğunu belirten Konyalı, mahkemeden soruşturma maksatlı ek süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.