Ulusal Adalet Partisi Başkanı Fatma Solmaz yazılı açıklamasında, parti yetkili kurullarının Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tüm unsurları değerlendirerek bağımsız aday ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na tam destek vermeyi, halka Eroğlu etrafında bütünleşme çağrısı yapmayı kararlaştırdığını belirtti.

Solmaz şunları ifade etti:

“Partimiz saptamalarına göre Sayın Eroğlu’nun Kıbrıs konusunda izlediği yol, halkımızın beklentileri doğrultusunda olup halkımızı, ülkemizi güvenli yarınlara taşıyabilecek en emin siyasettir. Kıbrıs Türk halkı bir çözümden yanadır ancak bu çözüm mutlaka egemenliğini, iki bölgeliliği, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini içermelidir. Bir çözüm asla Kıbrıs Türk halkını yeniden göçmen durumuna düşürmemeli, KKTC vatandaşları arasında mağduriyet yaratmamalıdır. Maraş konusu ancak bütünlüklü çözümün parçası olabilir. Salon politikalarına izin verilmesi halinde Kıbrıs Türk Halkı bundan büyük zarar görür.

Bu temel saptamalarımızla örtüşen Sayın Eroğlu’nun siyasi çizgisinin devamı için onun etrafında bütünleşmeli, varsa eğer bazı kırgınlıklar, sıkıntılar bir tarafa bırakılmalıdır. Çünkü eğer vatan söz konusu ise gerisi teferruattır.”