ÖZGÜRGÜN’ÜN İSTİFASI İSTENDİ: Derviş Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden büyük bir hezimetle çıkmasının ardından Ulusal Birlik Partisi de karıştı. UBP içerisinden bir grup genel başkan Özgürgün’ün istifasını isterken, Özgürgün kurultaya kadar partisinin başında kalacağını açıkladı

KURULTAY EKİM VEYA KASIMDA: UBP’nin Meclis grubu dün 5 buçuk saatlik toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda 6 Haziran’da tüzük kurultayının, 24 Ekim veya 1 Kasım tarihlerinde ise olağan kurultayın yapılması kararlaştırıldı. UBP Parti Meclisi bugün bu kararları görüşerek onaylayacak

TEPEDEN BAŞLAYAN DEĞİŞİM: UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar parti içerisinde yeniden yapılanmaya ve yenilenmeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Parti içi muhalefetin sözcülüğünü yapan Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Uzun ise parti içerisinde tepeden başlayarak bir değişimin şart olduğunu kaydetti

Bertuğ TOPAL

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında yaşanan sıkıntıların ardından bu kez Ulusal Birlik Partisi karıştı. Derviş Eroğlu’nun büyük hezimetle seçimden çıkmasının ardından Ulusal Birlik Partisi’nde genel başkanın istifası istenmeye başlandı.

Ulusal Birlik Partisi içerisinde özellikle Ersin Tatar’ın başını çektiği bir grup partinin yeniden yapılanması ve değişime gidilmesi için genel başkan Hüseyin Özgürgün başta olmak üzere parti yönetiminin yenilenmesi istencini dillendirmeye başladı.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Hüseyin Özgürgün’e istifayı değerlendirmesi yönünde mesaj yollarken Ersin Tatar’ın dillendirdiği bu konuda yalnız olmadığı ifade edildi.
Hüseyin Özgürgün ise dün partisinin Meclis grubu toplantısının ardından istifa etme gibi bir düşüncesi olmadığını açıkladı.

Uzun Meclis grubu toplantısı

Seçimlerin ardından parti kurultaylarının gündeme geldiği UBP’de meclis grubunda yer alan vekiller dün sabah saatlerinde Meclis’teki grup odasında toplandı.
Sabah saat 10.00 sularında başlayan toplantı yaklaşık beş buçuk saat sürdü. Toplantıda seçim sonuçları ve kurultay konusunun görüşüldüğü belirtildi.

Özgürgün istifayı düşünmüyor

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, toplantının ardından yaptığı açıklamada toplantıda tüzük kurultayının tarihinin netleştirilmeye çalışıldığını ifade ederek parti genel başkanlığından istifa etme gibi bir niyetinin olmadığını belirtti. Özgürgün, “İstifa etmek kolaydır. Fakat benim için şu anda söz konusu değildir. Kurultayımızda başka adaylar da çıkabilir. Sonuçta biz büyük ve güçlü bir partiyiz” dedi.

Tüzük kurultayı 6 Haziran’da

UBP’nin Meclis Grubu toplantısından çıkan karara göre tüzük kurultayının 6 Haziran’da yapılması karara bağlandı. Net kararın ise bugün saat 14.00’te yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından alınacağı ifade edildi.

Asıl kurultay 24 Ekim veya 1 Kasım’da

6 Haziran’da yapılacak tüzük kurultayının ardından ise Ulusal Birlik Partisi Olağan Kurultay sürecine girecek. Olağan kurultayın 24 Ekim veya 1 Kasım tarihlerinde yapılması öngörülürken bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısında bu konunun da karar bağlanması bekleniyor.

Özgürgün yeniden aday olacak

Havadis’in Ulusal Birlik Partisi içerisindeki kaynaklardan edindiği bilgilere göre mevcut genel başkan Hüseyin Özgürgün’ün 2015 yılı sonunda yapılacak kurultayda da aday olacağı yönünde. Kurultayda Özgürgün’ün karşısına rakip çıkma olasılığına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Tatar: Yeniden yapılanma şart

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Havadis’e yaptığı açıklamada partinin 6 Haziran’da tüzük kurultayına gideceğini ardından ise 24 Ekim veya 1 Kasım tarihlerinde olağan kurultayın yapılabileceğini ifade etti. Tam tarihin netleşmediğini de ifade eden Tatar, Parti Meclisi toplantısında bu konuların hepsinin karara bağlanacağını kaydetti.

Tatar, parti içerisinde yeniden bir yapılanmaya ve yenilenmeye ihtiyaç olduğunu da belirterek parti kararlarının da bu yönde olduğunu ifade etti.

UBP Milletvekili Ersin Tatar, önceki gün bir televizyon programında yaptığı açıklamada ise UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün istifa kararını değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Tatar sözlerine şöyle sürdürmüştü: “Özgürgün istifa kararını değerlendirmelidir. Günün sonunda böyle bir düşüncesini de paylaştı. Gerçekten bir güvensizlik var. Bunun da sorgulanması lazım. Telefonlar başladı. Belediye seçimlerinde her ne kadar da oyumuzu artırdık dese de bir başarı aslında yok. Parti içinde dağınıklık devam etmiştir. Sorgulanması gerekiyor. Erdem neyse onun yapılması gerekir. Tabandan gelen bir beklenti var. Bu saatten sonra ısrarcı olunmasında fayda yok.”

Saner: Parti başkanının görüşü hepimizin görüşüdür

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner ise toplantının içeriği ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün gerekli açıklamayı yaptığını ifade eden Saner, “Genel başkanın görüşü bizim görüşümüzdür. Bunun dışına parti disiplini gereği çıkamayız” şeklinde konuştu.

Uzun: Herkes fedakarlık yapmalı

Ulusal Birlik Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Uzun, parti içerisinde bir yeniden yapılandırmaya gidilmesinin şart olduğunu ifade ederek partinin gerekli organlarının yenilemesinin gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz süreçlerin UBP’yi çok yıprattığını ifade eden Uzun, bu yıpranmanın neticesinde partinin süratle kendini yenilemesinin icap ettiğini belirtti. Partinin tepesinden aşağıya doğru bir yeniden yapılanmanın en doğru yapılanma şekli olduğunu da kaydeden Uzun, “İlçe başkanları, genel sekreter, yardımcıları, hatta genel başkan bile bu süreçte üzerine düşeni yapması gerekir. Bu süreci de ortalığı kırıp dökmeden toparlayacak şekilde geçmemiz gerek. Bütün UBP’lilerin ülkeye karşı bir sorumluluğu var. Bu sorumluluklardan bir tanesi de kendi kendini yenileme vizyonu çerçevesinde parti örgütlerinin de tabii ki gençleştirilmesi lazım. Birbirimizle kavga etmemeliyiz. Kendi içimizdeki kavgalar sadece UBP’ye zarar verir. UBP’nin kavga edecek ne lüksü var ne zamanı var. Bazı kişiler kendine göre başarılı da olabilir. Herkes bir fedakarlık yapmalı. Siz başarılı olsanız dahi eğer UBP’nin gönlünde veya toplumun gözünde o kanaati gösterememişseniz sizin başarınız bir şey ifade etmez. Her arkadaşımızda bu fedakarlığı yapması gerekir. Halkta da yeniden yapılanma ile ilgili bir beklenti var. Partinin önü açılmalıdır” şeklinde konuştu.