Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), basında nisan maaşlarının ödenmesi için gereken eksik kaynağın Merkez Bankası teminatıyla Türkiye bankalarından borçlanarak sağlandığına dair haberler çıktığını belirterek, henüz güvenoyu almamış bir hükümetin böyle bir yetkisi olup olmadığını sordu.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, “Yoksa AKP Hükümeti tarafından dayatılan ekonomik paketin kayıtsız şartsız imzalanacağı taahhüdü mü verilmiştir? Şeffaflık adına bu konuda yeni hükümetten açıklama bekliyoruz” dedi.

Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, “Sendikamızın maaş ödemeleri üzerinden Kıbrıs Türk toplumunun onuruyla ve iradesiyle bu denli oynanması, toplumun dayatmalara maruz bırakılması karşısında sessiz kalmayacak” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKEŞ'İN JET HIZIYLA ÜLKEYE GELMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

UBP-DP koalisyon hükümetinin Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, “Nisan maaşlarının ödenmesi için 42 milyon TL ek kaynağa ihtiyaç duyulduğu ve protokolün ay başına kadar imzalanmasının imkansız olduğu” yönünde bir açıklaması olduğunu söyleyen KTAMS Genel Sekreteri şunları ekledi:

“Maliye Bakanı, nisan ayı maaşlarının eksik ödenmesi ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti. Birkaç gün geçtikten sonra Başbakan ve Maliye Bakanı, nisan ayı maaşlarının eksiksiz ve gününde ödeneceği, hatta diğer tüm mali yükümlülüklerin de yerine getirileceği yönünde beyanatlar vermeye başladı. Sonra TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in jet hızıyla ülkeye gelip daha güvenoyu almayan UBP-DP hükümetinin Bakanlar Kuruluna başkanlık etti. Bu düşündürücüdür.”