Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Denktaş, yarın hükümet protokolüne imza atacak. UBP’den yapılan açıklamaya göre, protokol her iki parti genel başkanı tarafından yarın saat 11:00’de Cumhuriyet Meclisi Mavi Salon’da imzalanacak.

Kabinede yer alacak bakanların isimleri ise henüz netleşmedi. Anayasaya göre Bakanlar, milletvekilleri yanında, vekil olmayan kişilerden de atanabiliyor. Oluşacak yeni koalisyonda yer alacak kabinenin hafta sonu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sunulması bekleniyor. Ulusal Birlik Partisi’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı’dan Cumartesi günü için randevu talep edildi.

Cumhurbaşkanı’nın kabineyi onaylamasından bir tam gün sonra, Meclis Genel Kurulu toplanarak, liste vekillerin bilgisine getirilir. Listenin Genel Kurulu’n bilgisine getirilmesinden bir hafta sonra ise hükümet programı Genel Kurul’a sunulur, 2 tam gün sonra da görüşülmesine geçilir. Hükümet programının görüşülmesinin tamamlanmasından bir tam gün sonra ise güven oylaması yapılacak.

Başbakan Ömer Kalyoncu, 5 Nisan’da CTP-UBP Koalisyon Hükümeti’nin istifasını sunmuş ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da 8 Nisan’da UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü hükümeti kurmakla görevlendirmişti.