UBP’den yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun eylem yerinde yaptığı konuşmada, işsiz kalan 64 eylemciye,  mücadelelerinde kolaylıklar diledi. Atun, “Bugün baktığımız zaman, CAS kuruluşunun içinde bulunduğu durum bir yönetim zafiyetinin olduğunu işaret etmektedir. Bu yönetim zafiyetinin sonucunda da her zaman olduğu gibi çalışanlar mağdur olmuştur” dedi.

UBP döneminde CAS’ın hava limanındaki işlerin yüzde 70’ini yaptığını ve birçok hava yolu şirketine hizmet verdiğini kaydeden Atun, CAS’ın bugün batma noktasına geliyor oluşunun tamamıyla bir yönetim zafiyeti, iş bilmezliği ve beceriksizliğini ortaya koyduğunu iddia etti.

Sunat Atun, CTP-BG ve DP-UG hükümetini ağır bir dille eleştirerek, “Beceriksizlik ve başarısızlığın sonucunda bugün hiç suçu olmayan vatandaşlar çok daha düşük maaşlarla çalışma noktasına itilmiştir” dedi.

Hükümetin siyasi sorumluluğu olduğu bütün eğitim kurumlarında tamamen bir çöküntü olduğunu, bunun sonucunda da kapanması son derece güç sosyal yaralar meydana çıktığını savunan Atun, DP-CTP Hükümeti’nin artık bu ülkeye vereceği hiçbir şey kalmadığını iddia etti.

Sunat Atun, KTHY’nın batışından UBP değil  DP-CTP hükümeti ve devamındaki CTP-ÖRP hükümetinin mesul olduğunu iddia etti. Atun, “Batmış olan bu KTHY’nı kucağımızda bulduk. Ona rağmen çalışanların en az zararla hayatını idame ettirmesini sağlayacak koşullar oluşturduk” dedi.

Atun, şöyle devam etti:

“Bu, UBP’nin istikrarlı çizgisini işaret etmektedir. Eğer bugünkü hükümet bu mağduriyeti giderecek bir adım atmayacaksa, demek ki bunun gerisinde bizim bilmediğimiz başka niyetler de vardır. Yapamazsanız, bugünden itibaren bırakınız, gelenler en iyisini yapmayı bilir. Bu insanların mağduriyetini gidermesini bilir. Biz UBP olarak geçmişte olduğu gibi, bugün de yanınızda olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz”