Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, saat 11.00 sıralarında, Merkez Yönetim Kurulu’nu topladı.

Toplantı devam ederken, 31 Ekim’de yapılması beklenen Kurultayda Genel Başkan adayı olmaya hazırlanan İki milletvekili MYK üyeleri Ersin Tatar ve Nazım Çavuşoğlu, toplantıya tepki gösterdi.

Tatar ve Çavuşoğlu, kendilerine MYK toplantısına katılma daveti yapılmadığını savundu ve üyeliklerinin aday oldukları için iptal edildiğini ileri sürdü.

Nazım Çavuşoğlu, toplantıya davet edilmeme gerekçesini sorgulamak üzere gittikleri Genel Merkezde antidemokratik bir karşılamaya maruz kaldıklarını iddia etti.

Genel Başkan Özgürgün’ün kendileri ile görüşmediğini ve dolaylı yollardan MYK üyeliklerinin düşürüldüğü mesajını ilettiğini savundu.
Çavuşoğlu, “Genel Başkanlığa aday olduğumuz için sesimizi kesmek istiyor, bunu yapma yetkisi yoktur, bu davranışını protesto ediyoruz, adaylığımızı bu tür baskılarla engelleyemez” dedi.

Ersin Tatar da, Genel Başkanın antidemokratik davrandığını savundu. Tatar, Özgürgün öncülüğüne Merkezden binlerce kurultay üyesi yazıldığını ve emrivaki olarak sunulduğunu da ileri sürdü.