Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi, hükümetten çekilme kararı aldı

UBP’li bakanların Pazartesi günü istifalarını sunmaları bekleniyor.

Parti Meclisi sonrasında açıklama Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’den geldi.

Özgürgün maaşların eksik ödenmesinin hükümetin sorgulanmasına neden olduğunu, bundan dolayı hükümetten çekilme kararı aldıklarını ifade etti.

Özgürgün yaptığı açıklamalardaşöyle konuştu. İnsanımıza hizmet yetisini kaybettiğimiz anda hükümette kalma kararımız olamaz, partimiz her fedakarlığı  yapmaya hazırdır.

SADECE BAŞBAKANLIK

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, bakanların Pazartesi istifa edeceğini ardından Başbakan'ın da istifasını muhtemelen Cumhurbaşkanı'na sunacağını ifade etti. Özgürgün, UBP'nin herhangi bir hükumet modeline başbakanlığı alması şartıyla devam edeceğini aksi halde ana muhalefet görevi üstleneceğini de belirtti.

* * *

Toplantının ardından açıklama yapan Genel Başkan Hüseyin Özgürgün, UBP’nin tüm iyi niyet ve çabasına rağmen hükümetin, sorunlara çözüm üretme imkan ve kabiliyetini bir türlü yakalayamadığını söyledi.

Özgürgün, Devlet bütçesinde mali krize varan derinlikler meydana gelmesi, Su konusu ve Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün imzalanma süreçlerinde yaşanan sıkıntıların Hükümetin sorgulanmasını kaçınılmaz kıldığını belirtti.
“Halka hizmet hedefi ile iki büyük partinin oluşturduğu geniş tabanlı Hükümetin varlığının tartışılması yerine, reform nitelikli adımların değerlendirilmesi yapılmalıydı” ifadelerini kullanan Özgürgün, bu nedenle büyük umutlarla katıldıkları Hükümetten çekilme kararı aldıklarını kaydetti.

Özgürgün, bir basın mensubunun, “UBP’nin içinde yer alacağı yeni bir Hükümet modeli ne olabilir?” şeklindeki sorusuna karşılık görevin Başbakan Ömer Kalyoncuda olduğunu, yeni oluşumların Ulusal Birlik Partisi’nin tek başına vereceği bir karar olmadığını hatırlattı.

Hüseyin Ögürgün, Cumhurbaşkanı’nın Kalyoncu’ya yeniden görev vermesi ve kendilerine bir teklifle gelinmesi halinde de parti yetkili kurullarının teklifi yeniden değerlendirebileceğini de söyledi.