Gamze Pir Baykur

UBP Maraş Pertev Paşa Mahallesi Örgütünden istifa etme kararı alan 15 üye adına konuşan Mehmet Bektaş, Maraş Pertev Paşa Mahallesi olarak kendilerine kurultayda oy kullanacak kişiler için verilen 22 kişilik kontenjanın bulunduğunu ve bölgedeki insanlara saygısızlık olmaması adına her aileden birer kişiyi listeye yazdıklarını ve 24 kişiye ulaştıklarını belirtti.

Hazırladıkları ve Mağusa İlçe Merkezi’ne verdikleri 24 kişilik listenin Lefkoşa İlçe Merkezi Genel Başkanlığa gönderildiğini belirten Bektaş, konu listenin 57 kişi olarak geri geldiğini ve bu listenin Pertev Paşa Mahallesi’nde ikamet etmeyen Örgüt Başkanı adayı Alpay Tebelleşol tarafından 3 aileye paylaştırıldığını tespit ettiklerini ileri sürdü.

57 kişilik listeye itiraz ettiklerini de dile getiren Bektaş, listeye itiraz etmelerine rağmen kou listenin tekrar değiştirildiğini ve bu kez de sayının 57’den 76’ya çıkarıldığını ve kendilerinin verdiği isimlerin listede yer almadığını ifade etti. Bektaş, Pertev Paşa Mahallesinde ikamet eden partililere saygısızlık yapıldığını dile getirerek bu durumu gururlarına yediremediklerini ve bu sebepten dolayı 15 kişinin istifasını verdiğini açıkladı.

“Kararlıyız…”

Mehmet Bektaş, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e ve UBP Genel Merkezine hiç bir şekilde ulaşamadıklarını belirterek, telefonlarına cevap verilmediğini söyledi. Bektaş, ayrıca Alpay Tebelleşol’un 2013 yılında UBP’den istifa ettiğini ve 2013 Genel Seçimlerinde aktif olarak DP’ye çalıştığını, 2014 Yerel Seçimlerinde ise DP kontenjanından Mağusa Belediyesi Meclis Üyeliği’ne adaylığını koyduğunu belirterek, şimdi ise Tebelleşol’un UBP’ye geri döndüğünü ve Pertev Paşa Mahallesi’nde ikamet etmediği halde Maraş Pertev Paşa Mahallesi Örgüt Başkanlığına adaylığını koyduğunu ileri sürdü. 15 kişi olarak istifa dilekçesini Mağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay’a verdiklerini ancak Canaltay’ın istifaya sıcak bakmadığını belirten Bektaş, “Biz istifamızda kararlıyız” şeklinde konuştu.

ubp-2.jpg