Ulusal Birlik Partisi’nde 31 Ekim’de yapılacak olağan kurultaya sayılı günler kala, Merkez Yönetim Kurulu’ndan 8 üye ve Hüseyin Özgürgün dışındaki başkan adayları bir araya geldi.

Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Başkan adaylarının görüşlerini aldı. Toplantıda, üyelikler ve yeni üye yazılımları gündeme geldi.

Daha sonra 8 MYK üyesi kurultayın ertelenmesini talep etti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ise BRT’ye yaptığı açıklamada, kendisine resmi bir talep gelmediğini söyledi.

“Arkadaşlar arasında bilgime gelen bir çalışma var. Kurultayda erteleme olsun daha sağlıklı olsun, gibi gayri resmi çalışma söz konusu. Ancak bana resmi olarak ulaşan bir şey yok. Şuanda kurultay normal tarihinde yapılacaktır. Elbette çalışmalar neticesinde herhangi bir değişiklik olur mu bunu değerlendiririm tabii. Esas hedef kurultayın en sağlıklı şekilde yapılması. Süreci bu sağlıklı noktaya getirecek olan erteleme kararı ise ki merkez yönetim kurulu ve arkadaşlardan bu yönde talepler duyuyorum değerlendirilecektir.” dedi.

Özgürgün, partinin selameti için sağlıklı kurultay yapılmasının önemli olduğunu belirtirken, tüzük kuralları çerçevesinde hiçbir şeye kapalı olmadıklarını kaydetti.

“Aldık götürdük aceleyle diye bir şey yok… Ama tabii 31 Ekim kararı çok önceden alınan karar. Şu haliyle de 31 Ekim’de yapılacak. Zaten diğer kongreler de devam ediyor. Tüzük yeni olduğu ve yeni kurallar henüz 6 Haziran’da yürürlüğe girdiği için sürenin de kısa olmasından dolayı bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bunlar doğaldır. Sistem yeni bir sistemdir. Çok alışılmış da değil. Bazı kabullenmemeler de var. bu da doğaldır. Devrim niteliğindedir. Bizim için de ilk olacak”

Hüseyin Özgürgün aday sayınının artmasıyla birlikte kazanıp kaybetmekten çok kurultayın sağlıklı olmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.