Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) dünkü 20. Olağan Kurultayı’nda parti meclisi seçimi için oy sayımı, hafta sonu gidilecek ikinci tur başkanlık seçimiyle birlikte yapılmak üzere ertelendi.

Edinilen bilgiye göre, genel başkanlık seçimi için oy sayımının sabah 06.00 sıralarında tamamlanması ve adaylardan Hüseyin Özgürgün ve Ersin Tatar’ın ikinci tura kaldığının açıklanmasının ardından, parti meclisi seçimi oy pusulalarının sayımı da hafta sonuna bırakıldı.

Kurultayda, parti meclisine 10’u Kadın Kolları, 10’u da Gençlik Kolları olmak üzere toplam 70 üyelik için 140 aday yarışmıştı.

Kayıtlı 9 bin 224 üyesi bulunan UBP’de genel kurula katılan 6 bin 135 üye oy kullanmış; Özgürgün’ün 2 bin 722, Ersin Tatar’ın bin 437 oy aldığı açıklanmıştı. Hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadığı için genel başkanlık seçimi en çok oy alan iki aday arasında tekrarlanacak.

Genel Başkan adaylarından Nazım Çavuşoğlu 382, Zorlu Töre 324, Ünal Üstel 708, Ersan Saner 497, Oğuz Ceyda da 42 oy almış; 23 oy ise geçersiz sayılmıştı.

Tüzüğünde yaptığı değişiklikle delege yerine üyelik sistemine geçen UBP’nin Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alan 20. Olağan Kurultayı’nda cumartesi günü faaliyet ve mali rapor görüşülüp onaylanmış ve 7 aday konuşma yapmış; dün ise oy kullanılmıştı.