Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ile İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Günay Kibrit ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen UBP heyeti, bir de tekerlekli sandalye hediye etti.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, İlçe Başkanı Gardiyanoğlu görüşmede, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin ve üyelerinin sıkıntılarını çok iyi bildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Hepimiz engelli olmaya adayız. Yarın ne olacağımız belli değil. Ben de bir ara kaza yaptım ve aldığım yaralardan dolayı kısa dönem de olsa bir engelli vatandaşın ne gibi zorluklar içerisinde olduğunu bizzat yaşadım. Engelli vatandaşlarımızın ulaşım, dolaşım ve erişimi için düzenlemeler yapılması gerekir. Biz UBP üyeleri olarak günün 24 saatinde engelli kardeşlerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır. Özellikle tüm sorunlarınızı bize bildirmenizi ve bizden her konuda yardım talebinde bulunmanızı istiyoruz. Bizi kullanınız.”

Gardiyanoğlu, belediyelerin alt yapısının engelli vatandaşlar için “sıfır” noktada olduğunu da ifade ederek, “ Önemli olan toplumsal farkındalıktır. Siz bir lüks talep etmiyorsunuz, haklarınızı talep ediyorsunuz” diye konuştu.

Dernek Başkanı Günay Kibrit de, siyasi partilerin derneği ziyaret etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Biz engelli vatandaşlarımızı temsil ediyoruz. Onların da bu memlekette var olduklarını göstermek için mücadele ediyoruz. Engellilerin birçok sorunu vardır. Dışlanmak ve yok sayılmak ile karşı karşıyayız. Daha memlekette rahatça dolaşabileceğimiz fiziksel bir çevre bile yok. İnşallah projelerimizi tüm partilerin milletvekillerinin de destekleriyle gerçekleştireceğiz. Bu konuda UBP’den de destek bekliyoruz” dedi.

1454510086.jpg

1454510087.jpg