Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 10 yıl önce aynı gün hayatını kaybeden Dr. Salih Miroğlu ile Özker Özür’ün ölüm yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, her iki siyasetçinin ülke ve siyaset adına verdiği hizmetlerin unutulmayacağını söyledi.

Özgürgün yayımladığı mesajda, “İnsan sevgisini en güzel hisseden ve hissettiren iyi insan Dr. Salih Miroğlu’nu ölümünün 10’uncu yılında özlem, sevgi ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Dr. Salih Miroğlu’nun yüreğinin insan ve vatan sevgisiyle dolu olduğunu, siyasette uzlaşının, hoş görünün en güzel örneklerini sunduğunu kaydeden Özgürgün, Miroğlu’nun genç yaşta ölümünün ülke için büyük kayıp olduğunu söyledi.

Özgürgün, “Başta siyaset, tıp ve çok sevdiği spor camialarında olmak üzere verdiği hizmetler halkımızın takdirleriyle yaşayacaktır, yaşatılacaktır” dedi.

Aynı tarihte yitirilen Özker Özgür’ün de Kıbrıs Türk siyasetinin ağabeylerinden olduğunu ve ülke demokrasisi adına verdiği mücadele ile bilindiğini kaydeden Özgürgün, “Her iki değerli insanımızın, siyaset ve ülkemiz adına verdikleri hizmetler ve önemli çalışmalar hiçbir zaman unutulmayacak, hep takdirle anılacaktır. İyi ve güzel insanlar Miroğlu ve Özgür’ü en verimli dönemlerinde kaybetmenin üzüntüsü içinde, bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Miroğlu ve Özgür, pazar günü anılacak.