Son günlerde hükümet ortağı Demokrat Parti’yi (DP) yakından ilgilendiren Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu Rauf Denktaş’a, üniversite kurması için 200 dönümlük askeri arazi tahsis edilmesi ve kamuoyunda konuya dair yaşanan tartışmalar Ulusal Birlik Partisi’ni (UBP) harekete geçirdi. UBP tabanında arazi meselesinin krizi yarattığı ve tüm vekillerin buna karşı çıktığı ifade edilirken, UBP Genel Yönetim Kurulu dün toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. 

DP ELEŞTİRİLDİ 

Kamuoyundaki tartışmalar beraberinde erken seçim söylemlerini de gündeme getirirken, UBP dün hem seçimi hem de tartışmalara neden olan konuları masaya yatırdı. Elde edilen bilgilere göre, UBP tabanının Metehan Bölgesi’ndeki arazi ile ilgili DP Genel Başkanı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı eleştirdiği, sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi. Vekillerin, böylesi durumların kamuoyunda hükümete karşı tepkiye neden olduğunu dile getirdiği bilgisi elde edilirken, toplantıda durum değerlendirmesi yapan UBP bir dizi karar aldı. 

SEÇİM 2018’DE 

Alınan kararların ise şunlar olduğu belirtildi; Demokrat Parti ile yola devam edilecek, 2017 yılında seçim olmayacak. Seçim 2018 yılının Mart veya Nisan ayında olacak. DP ile yola devam edilse de icraatları konusunda dikkatli olunacak ve UBP ile istişare halinde kalacak. Kamuoyunun tepkisine neden olacak açıklamalar yapılmayacak veya fillerde bulunulmayacak. Muhalefet partilerine saldırı için koz verilmeyecek.