Ulusal Birlik Partisi (UBP), Erenköy Direnişi’nin 51’inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi tarihinde özel bir yeri bulunan Erenköy Direnişi’nin 51. yıldönümünün onur ve şerefle idrak edildiği belirtildi.

 “8 Ağustos Erenköy Direnişi, Kıbrıs Türk tarihinin varoluş mücadelesinde bir kilometre taşı. Yurtseverliğin, yiğitliğin, inanç ve kararlılığın zirvesi olarak gösterilebilecek kahramanlık öyküsüdür” denilen mesajda,  51 yıl önce yaklaşık 500 gencin eğitimlerini yarıda bırakarak adaya gelmelerinin ve köy halkı ile birlikte Rum saldırılarına karşı iki yıl kahramanca direnmelerinin kararlı mücadelenin destanı olduğu belirtildi.

Gençlerin vatan topraklarını müdafaa uğruna kendilerinden silah ve sayıca çok üstün bir kuvvet karşısında yazdığı destan, inanç ve kararlılığın takdirle anıldığı ifade edilen mesajda, Kıbrıs Türk nalkının verdiği mücadelede Anavatanına olan inanç ve güvenini daima koruduğu, sonucunda da kendi özgür ve bağımsız devletini kurmayı başardığı belirtildi.

Mesajda, başta Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel olmak üzere canlarını feda eden şehitler  rahmet, mücadeleye destek veren gazi ve mücahitler ise minnet ve saygıyla anıldı.