Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümet kurma görevini almasının ardından pazartesi günü UBP Parti Meclisi’ni toplantıya çağırdı.

Türk Ajansı Kıbrıs muhabirinin UBP’den aldığı bilgiye göre, Parti Meclisi toplantısı pazartesi saat 11.00’de Sarayönü’nde bulunan UBP Genel Merkezi’nde yer alacak.

Toplantıda, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün parti meclisini hükümet kurma çalışmaları ve izlenecek tutum hakkında bilgilendirmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Özgürgün, dün görevi aldıktan sonra basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yurt dışında olacağı bu hafta boyunca hükümeti kurmak ve Bakanlar Kurulu listesini hazırlamak için çalışacağını söylemişti. 

Özgürgün, listeyi en erken 16 Nisan Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sunabileceğini de ifade etmişti.

Anayasa çerçevesinde görevi aldığı günden itibaren 15 gün hükümet kurma çalışmalarını sürdürme yetkisi bulunan UBP Genel Başkanı Özgürgün, bu çerçevede ilk olarak parti meclisini topluyor.

Özgürgün’ün hafta boyunca da hükümet kurma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmesi ve siyasi partiler yanında bağımsız milletvekilleriyle de görüşmesi bekleniyor.