TOPLAM 108: 70 kişinin kurultay aracılığı ile geldiği PM 18 milletvekili, 5 belediye başkanı, milletvekili olmayan dört ilçe başkanı, genel başkanın atayacağı yedi kontenjan, Genel Sekreter, Parti Genel Başkanı ve ilçe belediye başkanları UBP’li olmadığı için, buradan seçilecek 4 belediye meclis üyesi ile birlikte toplam 108 üyeden oluşacak

MYK’YA 18 KİŞİ: Merkez Yönetim Kurulu’nda 18 kişi görev yapacak. 10 kişi PM’den, 1 kişi belediye başkanları arasından, bir kişi milletvekilleri arasından, 2 kişi de kadın ve gençler arasından seçilecek. Başkan da 2 kişiyi kendi kontenjanından MYK’ya atayacak

KADINLAR ZİRVEDE: UBP Kurultayı’nda sadece 3 isim 3 bin barajını aşarken, üçünün de kadın, üçünün de Mağusalı olması dikkat çekici. Eylem Dolma 3 bin 292 oy ile en çok oy alan isim olurken, akademisyen Canan Zeki 3 bin 207, iletişim uzmanı Feriha Yiğittürk Nurluöz ise 3 bin 150 oy alarak zirveye adını yazdırdı

Ceren Özbil

Ulusal Birlik Partisi’nde Parti meclisi 118 kşiden oluşacak. UBP PM’de 66 kişi seçim, 4 kişi de seçimsiz olarak üyeden onay alarak PM’ye gelirken, milletvekili, belediye başkanı ve başkanın atayacağı isimlerle bu sayı 108’e yükselecek.

70 kişinin kurultay aracılığı ile geldiği PM’de 18 milletvekili, 5 belediye başkanı, milletvekili olmayan dört ilçe başkanı, genel başkanın atayacağı yedi kontenjan, Genel Sekreter, Parti Genel Başkanı ve ilçe belediye başkanları UBP’li olmadığı için, buradan seçilecek 4 belediye meclis üyesi de yer bulacak.
Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün UBP Parti Meclisi’ne atayacağı yedi kontenjanın, aday olup kaybeden üyeler arasından bir isim olmaması gerekiyor. Kurultayda kaybeden bir isim, başkanın kontenjanından parti meclisine giremiyor.

UBP’nin yeni tüzüğüne göre, Merkez Yönetim Kurulu ise 18 kişiden oluşacak. Parti Meclisi’nden ilçe dağılımına göre 10 isimin yanı sıra, kadın, genç ve belediye başkanlarının seçeceği bir ismi yanı sıra, başkan ve genel sekreter de Merkez Yönetim Kurulu’nda görev alıyor.

18 kişilik beyin takımı

UBP’ni geleceğe taşıyacak Merkez Yönetim Kurulu’nda ise görev alacak isim sayısı 18 olacak. Buna göre, Parti Meclisine seçilen isimler arasından 10 kişi, MYK’da görev alacak. Bunun seçimini ise Parti Meclisi yapacak.
Lefkoşa 3, Mağusa 3, Girne 2, Güzelyurt 1 ve İskele de 1 kişi ile MYK’da temsiliyet kazanacak
MYK’da ayrıca, 1 kadın temsilci, 1 genç temsilci için 108 kişilik PM üyeleri seçime gidecek.

Ayrıca, seçilmiş belediye başkanları da kendi aralarından bir temsilciyi seçerek MYK’da görevlendirecek.
Aynı şekilde bir milletvekili de UBP Meclis Grubu tarafından seçilerek, MYK’da görevlendirilecek bir diğer isim olacak.

UBP’nin yeni tüzüğü, Genel Başkan seçilen Hüseyin Özgürgün’ün de 2 kişiyi kendi kontenjanından MYK’ya atamasına izin veriyor. Ancak, bu isimlerin ille de Parti Meclisi üyesi olmasını gerektiren bir hüküm tüzükte yok.
Bunun yanında, genel başkan Hüseyin Özgürgün ve 108 PM üyesinin seçeceği genel sekreter de MYK’da görev almaya hak kazanacak.

Zirvede de dipte de kadın

UBP Kurultayında sadece 3 isim 3 bin barajını aşarken, üçünün de kadın, üçünün de Mağusalı olması dikkat çekici.
Eylem Dolma 3 bin 292 oy ile en çok oy alan isim olurken, akademisyen Canan Zeki 3 bin 207, iletişim uzmanı Feriha Yiğittürk Nurluöz ise 3 bin 150 oy alarak zirveye adını yazdırdı.
Kurultay sonuçlarına bakıldığında zirvede üç kadın yer alırken, en az oy alan isim de bir kadın. Neşe Keskin 1541 oy alarak, son sıradan da olsa PM’ye girmeyi başardı.

4 isim seçimsiz

70 kişilik Parti Meclisi için yapılan seçimde, kontenjan sayısı kadar aday çıktığı için İskele ve Güzelyurt’tan dört t isim seçimsiz olarak  PM’ye girdi.

Buna göre,İskele’den genç kontenjanı Avukat Emine Uzun, ile Mağusa genç kontenjanında yer alan Mehmet Topcu, Murat Uzun ve Halil Erdoğuş seçim olmadan PM’ye girmeye hak kazandı.

İşte sandıktan çıkan isimler ve oylara göre sıralama:

ublistdf6s5d6s5ds6.jpg

ubp2d4fsd4f7sd85fedutitled-2.jpg