Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, tüzük kurultayını erteleme kararının gerekçelerini BRT’ye açıkladı…

Özgürgün açıklamasında “Biliyorsunuz 29 Kasım’da Tüzük kurultayı yapılacaktı. Aslında tüzük çalışmaları son aşamada ancak henüz benim istediğim aşamaya gelmedi. Parti Meclisi geçtiğimiz gün genel yönetim kuruluna bir tavsiye kararı etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına kadar bu çalışmaların devam etmesi için çünkü Lefkoşa biraz daha merkez olduğu için ilgili ama tüzüğün bütün kurultay delegelerinin üyelerinin bilgilendirilmesi gerekiyor. Tüzükte çok köklü değişiklikler olduğu için çok iyi ve titiz bir çalışmayı gerektiriyor. Yaklaşık 1 yıldır çalışıyoruz. Ama 29 Kasım’a da yetişmeyeceğini gördüm. Dolayısıyla genel yönetim kurulunun da geçen gün aldığı tavsiye kararıyla Mayıs 2015’e erteledik” dedi.

Öngörülen değişikliklerle ilgili de bilgi veren Özgürgün, en önemli köklü değişikliğin görev sürelerinde olduğunu söyledi… Özgürgün bu aşamada öngörülen düzenlemeyle ilgili şöyle konuştu:

Özgürgün, “Bütün kurullar; disiplin, ilçe yönetim kurulları örgüt başkanları da dahil üst üstte 5 olağan kurultay sonrasında seçildikten sonra 6’ıncı defa seçilemiyor. Ancak 1 kurultay ara verdikten sonra tekrar yeniden aday olabilecekler. Genel başkan da dahil. Ama genel başkanın o dönemde başbakan olması durumunda genel başkan için o süreyi 5 olağan kurultay süresini tamamladığı takdirde devam edebilmesine olanak veren bir düzenlemedir” diye konuştu.