Adaylar, üye listelerinin onaylı ve mühürlü olması gerektiğini ancak kendilerine CD içinde verildiğini belirterek, durumu protesto etti ve CD’leri almadı. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü eleştiren adaylar, istifa çağrısında bulundu.

Basına açıklama yapan adaylar, daha sonra Cumhuriyet Meclisi’nde toplantı yapmak üzere parti genel merkezinden ayrıldı.

ÖZGÜRGÜN ADAY LİSTELERİNİ BASINA DA DAĞITTI

UBP Genel Başkanı ve başkan adayı Hüseyin Özgürgün de basına açıklama yaparak, kurultayın sağlıklı yürütülmesi için çalışmaların sürdüğünü, kısa zamanda hazırlanmak zorunda kalındığından bazı sıkıntıların yaşanmasının normal olduğunu söyledi. Özgürgün, basına da CD içindeki aday listelerini dağıttı.

CEYDA: “LİSTEDE ÜYE OLMAYANLAR VAR”

UBP Genel Merkezi’nde basına açıklama yapan Oğuz Ceyda, adayların listeleri görerek onaylaması, mühür vurulması ve bu şekilde teslim alması gerektiğini belirterek, bugün bunun gerçekleşmediğini, listelerin adaylara CD’de verildiğini kaydetti.

Ceyda, “Özgürgün partiyi referandum öncesi mahkemelere sürüklemek istiyor. Bu hataya düşmeyeceğiz” dedi. Ceyda, “bazı CTP’lilerin, UBP üyesi olmamalarına rağmen isimlerinin listelerde yer aldığını” söyledi.

ÜSTEL: “ÜYE SAYISI 7 BİNDEN 9 BİNE ÇIKTI”

Ünal Üstel, üyelik başvuruları ve itirazların yapıldığı dönemde 7 bin kişi olan üye sayısının 9 bini geçtiğinin görüldüğünü söyleyerek, “Böyle düzen olmaz. Gerekeni yapacağız” dedi.

Üstel, bu durumu esefle karşıladığını belirterek, Özgürgün’ü istifaya davet etti.

TATAR: “DEMOKRASİ KATLEDİLDİ”

Ersin Tatar, UBP Merkez Yönetim Kurulu’na Parti Meclisi’ni toplantıya çağırarak, sıkıntıları konuşma daveti yaptı. Tatar, partiye önemli hizmetleri dokunmuş kişilerin, üye listesinden dışlandığını savunarak, bu durumu kınadı. Tatar, “Demokrasi katledilmiştir” dedi.

SANER: “ÖZGÜRGÜN ADAYLARLA BİRARAYA GELİP MUTABAKATA VARMALI”

Ersan Saner, partinin 40’ıncı yılı dolayısıyla kutlama yapılmamasını eleştirerek başladığı konuşmasında, üyelik başvurusunun son günü olan 15 Ağustos’ta üye sayısının 7 bin civarındayken bugün bu sayının 9 bine yükselmesinin normal olmadığını savundu.  Özgürgün’ü sağduyuya davet eden Saner, adaylarla bir araya gelerek mutabakata varması gerektiğini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU: “KURULTAYA KADAR LİSTEDE OYNAMA YAPILABİLİR”

Nazım Çavuşoğlu, Özgürgün’ün “kendine biat edenleri üye yaparak, üye sayısının yükselttiğini” iddia etti. “Kurumsal yapı hiçe sayılarak” mühürlü imzalı teslim edilmesi gereken listenin CD içinde verilmesini eleştiren Çavuşoğlu, bu şekilde kurultaya kadar listede oynama yapılabileceğini savundu.

TÖRE: “LİSTELERDE SORUN YAŞANIYOR”

Zorlu Töre de Özgürgün’ün bir önceki kurultayın mahkemeye gitmesine yol açtığını, bugün de listelerde sorun yaşandığını belirtti. Töre, partiye uzun yıllardır emek veren kişilerin üye listelerinde yer almadığını ancak üye olmayanların, başvuru formu doldurmayanların listelerde yer aldığını ileri sürdü.

ÖZGÜRGÜN: “KURULTAY 31 EKİM VE 1 KASIM’DA…HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR”

UBP Genel Başkanı ve başkan adayı Hüseyin Özgürgün ise, kurultayın 31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde ilk kez üye sistemi ile gerçekleştirileceğini, hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

Yeni tüzüğün hazırlanmasının ardından kurultay tarihinin belirlendiğini ve UBP’nin koalisyon hükümetinde yer aldığını söyleyen Özgürgün, kısa sürede yaşanan bu gelişmeler nedeniyle ciddi sıkışıklıklar yaşandıklarını kaydetti. Özgürgün, uzun saatler boyunca yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Kurultaya yönelik çalışmalarla ilgili bilgi veren Özgürgün, tam demokratik bir sistemin uygulanacağını kaydetti.

Özgürgün, “Çok adaylı olması sonucunda dedikodu ve itirazlarla karşılaştık” dedi.

Kendisi için ilk planda olanın kazanıp kaybetmek değil, kurultayın sağlıklı işlemesi olduğunu söyleyen Özgürgün, sistemin yeni olduğunu ve sıkıntılar yaşanabileceğini belirtti.

“LİSTELER SAĞLIKLI, DEĞİŞTİRİLMEYECEK”

Listelerin sağlıklı olduğunu, değiştirilmeyeceğini söyleyen Özgürgün, mühürlü olanlar ile CD’dekilerin aynı liste olduğunu belirtti.

Listelerin yeni toparlandığını, bugün ilçelere, ilçe seçimi için gönderildiğini söyleyen Özgürgün, listelerin örgüt başkanlarında mevcut olduğunu, oradan da alınabileceğini kaydetti.

“SU YÜZÜNDEN BOZULABİLİR DEMEDİM”

Gazetecilerin bir sorusu üzerine bugün basında çıkan “hükümetin su yüzünden bozulabileceği” ifadesini kullanmadığını, konunun hükümeti sıkıntıya sokabileceğini söylediğini kaydetti. Özgürgün, açıklamasının suyun iki ortak arasında sorun yaratacağı anlamı değil, hükümet için bir sıkıntı yaratması anlamı içerdiğini ifade etti.