"MERAK EDEN OKUR": UBP Genel Başkanı Özgürgün, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı, meclisi yeterince bilgilendirmemekle eleştirdi ve “Görüşmecilik yetkisini meclis verdi gerekirse alır” dedi. Özgürgü’nüe yanıt UBP milletvekili Ergün Serdaroğlu’dan geldi. Serdaroğlu: Politik istismar yapılıyor. Cumhurbaşkanı bilgilendiriyor. Tutanaklar geliyor merak eden okur

UBP Genel Başkanı Özgürgün, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın müzakerelerde aslen mecliste olan ‘görüşmecilik’ yetkisini meclisten vekaleten aldığını belirterek “Bu teamülen yetki gerekirse alınır” dedi. Bunun üzerine kürsüye çıkan UBP Milletvekili Ergün Serdaroğlu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya verilen görevi elinden alma gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Meclis kürsüsünde konuşan Özgürgün “Sayın Cumhurbaşkanı Akıncı vekillere tutanakları gönderiyoruz diyerek geçiştiremez. Meclisi her hafta gerekirse bilgilendirmeli… Cumhurbaşkanının diyalogları tamam değil. Unutmamak gerekir ki Cumhurbaşkanı müzakerelerde ‘görüşmecilik’ yetkisi halktan alıyor değildir. Görüşmeci özünde meclistir… Cumhurbaşkanı bu yetkiyi meclisten almaktadır ve bu bir teamüldür. Belirtmek isterim ki gerekirse bu yetki alınır” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın UBP ile ilişkilerinin de kopmuş olduğunu sözlerine ekleyen Genel Başkan Özgürgün, “bunu üzülerek ifade etmek isterim ki durum budur” diye konuştu.

Serdaroğlu: Akıncı bizi bilgilendiriyor

Cumhuriyet Meclisi'nde dün Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülürken UBP Milletvekili Ergün Serdaroğlu, UBP Genel Başkan'ı Hüseyin Özgürgün, DP Genel Başkan'ı Serdar Denktaş ve UBP Milletvekilleri Ersin Tatar ve Zorlu Töre'yi yalanlayan bir konuşma yaptı. Serdaroğlu Töre ve Tatar'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkarak, müzakere sürecinin istismar edilmemesini istedi. Serdaroğlu şöyle devam etti: Görüşmeler devam ederken, bizler sn. Cumhurbaşkanı ile görüştük ve her hafta Cuma günleri her partiden bir arkadaşımız Özdil Nami tarafından bilgilendirilmesi hususunda mutabık kaldık ve böyle bir programlama oldu. Ve her Cuma gitmekteyiz. Bu toplantılarda bizlere görüşmeler ile ilgili bilgi veriliyor. İlerleme olan konular dahil olmak üzere ciddi anlamda teferruatlı bilgi verilmektedir. Hatta son Cuma gün gittiğimiz zaman mülkiyet konusunda gayet açık ve net görüşülenleri şeffaflıkla bilgi Verdi. Cumhurbaşkanı Akıncı, meclise gelip bilgi Verdi mesela, bizim başkanımız da daha sık olması yönünde bir görüş ortaya koydu. Spekülasyonların sürekli yapıldığı bir ortamda Sn. Cumhurbaşkanı bizlere gelip daha fazla bilgilendirmede bulunursa daha da iyi olur. Kendi gelememesi halinde parti başkanlarını da çağırıp görüşebilir. Ben esas olarak en çok üzüldüğüm ve bu konuşmayı yapmamın sebebi politik istismar yapılıyor olduğudur. Görüşmelerin notları gelmektedir. 1 milletvekili bu görüşmeler ne aşamadadır, neler konuşuluyor diye merak ediyorsa benim gibi, Angolemli arkadaşım gibi gidip bakıp orda alsın okusun. Biz hem okuyor hem de gidip bilgi alıyoruz. Ben çıkıp şimdi ‘garantörlük kalkıyor, siyasi eşitlik gidiyor, iki kesimlilik sulanıyor’ dersem yalan söylemiş olurum. İnsanlarımızı kandırmaktan başka bir şey değildir bu ve ben milletvekillerinin kalkıp bunu yapmasını, halkı kandırmasını doğru bulmuyorum.